Pasta met koolraap
Kleine reepjes koolraap, gesmoord en gebakken met wat spekjes en een saus van ei en Parmezaanse kaas. Dat is erg lekker.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Kleine reepjes koolraap, gesmoord en gebakken met wat spekjes en een saus van ei en Parmezaanse kaas. Dat is erg lekker.
Eigenlijk ontzettend lekkere salsa van bleekselderij met basilicum, peterselie, wat citroen en natuurlijk kappertjes.
Snel te maken en ook smakelijke rösti van knolselderij. Met een beetje aardappel, wat kruiden en geklutst ei. Hoppa!
Een zeer smakelijk cakeje. Door gebruik van amadel- en boekweitmeel ook nog eens glutenvrij.
Een verrukkelijke jam of marmelade, gemaakt van citre (ook: gigérine genoemd). Een onbekend familielid van de watermeloen.
Smaakvolle saus van voornamelijk zoete aardappel. Een tikkeltje citroensap en een vleug gerookt paprikapoeder maken het af.
Aparte maar smaakvolle maaltijdsalade voor de herfst. Van biet en boekweit. En een beetje prei. De gerookte makreel maakt het af.
De sponszwam goed schoonmaken en in kleine stukjes verdelen. Met wat knoflook, nootmuskaat en een scheutje room wordt het een verrukkelijke saus.
Een ovenschotel met stokvis, paprika, aardappel en olijven, bestrooid met wat peterselie. Heel erg Portugees.
Dit is een gerecht dat veel beter smaakt dan het ruikt. Bottarga is geperst en gedroogd kuit, van harder en mindere kwaliteit van tonijn. Het wordt wel in Nederland geproduceerd, maar het is echt Italiaans. Een snel en makkelijk recept, als je bottarga hebt.
Zeer eenvoudig te maken smakelijk ovenschoteltje van courgette met een ei in het midden en afgedekt met een plak mozzarella.
Een recept dat helemaal bij begin augustus hoort, als er verse sperziebonen in overvloed zijn en rijpe perziken aan de bomen, Zeer eenvoudig en smakelijk gerecht.