Pasta met asperges en gepocheerd ei

bron: website Allerhande

1 kg asperges, geschild (en stukje onderkant eraf); 300 gr pasta (kleine pasta als penne, farafelle of brede linten als pappardelle), 100 gr roomboter (ghee is beter); hand rucola; 150 gr Parmezaanse kaas, geraspt; peper uit de molen; zout; 4 eieren; 3 eetl azijn

De schillen en kontjes van de asperges kunt u bewaren om soep te trekken.

Kijk hier voor de ideale aspergebereiding. Of doe zoals Angélique: breng de asperges in niet te veel water aan de kook en doe dan het vuur uit. Ze garen dan na in het hete water. (Maar in dit geval niet te lang!)
Snijd de asperges in stukken van 3 à 4 cm. Zet apart.

Breng ruim water voor de pasta aan de kook en ga parallel hier aan de eieren pocheren,


Eieren pocheren
Altijd leuk. Breng een laag water van 5 – 10 cm aan de kook. U moet er met een pollepel een kolk in kunnen draaien. Zo hoog moet het water zijn. Doe er de azijn bij.
Breek het ei in een soeplepel. Draai met de pollepel heel stevig en snel in het kokende water zodat er een draaikolk ontstaat. Laat snel het ei uit de soeplepel in de kolk glijden.
Als het helemaal goed is, draait het zich tot een mooi wit geheel rond de dooier. Als het minder goed is, zitten er wat slierten aan.
Laat het een minuut of twee in het kokende water en schep er dan voorzichtig uit. Leg apart op keukenpapier en houd eventueel warm.


Kook de pasta en smelt in een kasserol (stevige pan) de boter. Houd het vuur zeer laag. Doe daar de aspergestukken door en fiks wat vers gedraaide peper.
Als de pasta gaar is, afgieten en bij de asperges doen. Roer ook tweederde van de kaas erdoor en ¾ van de rucola. Schep op de borden.
Drapeer nog wat rucola ernaast, strooi er nog wat kaas over en leg een gepocheerd eitje er op.
Geniet!


21 april 2017
Door de warme maand maart zijn er al asperges. Uit eigen tuin hebben we al ruim gegeten. Nu met zijn negenen moesten we ze kopen. Niet erg, wel lekker.


OPMERKINGEN
1. Gebruik geen lange dunne pasta. Het moet passen bij de stukken asperge. Pappardelle kan nog net.
2. In het originele recept doet men er nog nootmuskaat door. Mwa. Dus weggelaten.

Plaats een reactie