Peultjes met zeeduivel in paprikasaus

Uit de keuken van MergenMetz; bovendien zonder hulp van Smaakvrienden gemaakt
Ca. 400 – 600 gr zeeduivel, de filet(s) in plakken gesneden; 400-600 gr peultjes (schoongemaakt, ontdaan van pluimpje en steeltje); 1 ui, gesnipperd; 1 teen knoflook, fijngehakt; optioneel: wat reepjes geroosterde paprika; paprikasaus; scheutje olijf- of arachideolie

6 juli 2013

Peultjes met zeeduivel in paprikasaus bord.jpgTwee dagen geleden kwamen Hans en Suzanne hier eten. Een van de gangen was gegrilde zeeduivelfilet met paprikasaus. We hadden erna nog wat stukjes zeeduivel over èn wat paprikasaus. En peultjes… die zijn er momenteel in overvloed.
Dit is ontzettend lekker. Wel restverwerking, maar we willen u de inspiratie niet onthouden. Zo simpel kan het zijn.

Bereiding
Verhit de olie in een wok of een kasserol (stevige gietijzeren pan). Smoor de ui tot ze glazig is – probeer het niet te laten bruinen – en doe dan de knoflook erbij. Doe de stukken vis erbij. Schep om. En blijf even omscheppen tot de stukken vis om en om wit zijn c.q. een beetje bruin worden. Doe de paprikasaus erbij. Schep om. Doe de reepjes paprika erbij. En tenslotte de peultjes. Laat ze beetgaar worden.

Serveer. (Wij eten het zonder rijs o.i.d.)

OPMERKINGEN
1.   In plaats van zeeduivel kan natuurlijk elke stevige witte vis en zelfs grote garnalen of gamba's.
2.   De reepjes paprika hadden we over van deze salade met mojama.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.