Pilaf van quinoa met snijbiet en paddestoelen

bron: Allrecipes en natuurlijk net iets anders

olijfolie; 1 ui, fijngesneden; 3 tenen knoflook, geperst en tien minuten laten liggen; 300 gr quinoa; 250 gr gekookte linzen (of uit blik); 300 gr gemengde paddenstoelen (vers of gedroogde en dan geweekt), grof gesneden; 1 l groentenbouillon; hele fikse bos snijbiet, alleen blad, gewassen en in grove repen gesneden; peper & zout

Pilaf van quinoa met snijbiet en paddestoelen- 4 (Custom)Neem een stevige gietijzeren pan (kasserol). Op middelhoog vuur een scheut olie verwarmen en de ui glazig bakken – schep af en toe om. Dan de knoflook erbij en de quinoa, paddenstoelen en linzen. Schep een paar maal goed door en vervolgens de bouillon erover.
Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en draai het vuur laag. (Af en toe omscheppen.) 
Na pakweg een kwartier de snijbiet erdoor scheppen. Weer het deksel erop en na acht a tien minuten is het blad van de snijbiet voldoende zacht. Schep om – breng op smaak met peper en zout – en schep op.
Desgewenst een straaltje goede olijfolie erover doen.


1 september 2014
Het is paddenstoelentijd. Ondanks het feit dat 2014 een rampjaar is voor de moestuin (lees dit) doen sommige gewassen het uitstekend. Waaronder de snijbiet.
Het gerecht ziet er niet uit, maar smaakt uitstekend. Het is ook niet ingewikkeld om te maken. Dus een betrekkelijk snelle hap, zullen we maar zeggen.


Opmerkingen
1. Het originele recept gaat uit van champignons, heeft meer quinoa, minder snijbiet en minder linzen.
2. Voor linzen gebruiken we de ‘Lentilles verte du Puy’ – niet de oranje gebruiken, die koken kapot.

 

 

 

 

 

Plaats een reactie