Koolrabi meets gherkin
Frisse salade van koolrabi en augurk. Daar is helemaal niets mis mee op een warme zomeravond.
- 1 st middelgrote koolrabi
- 1-2 st middelgrote augurken, zure bommen
- beetje peper uit de molen & zout
-
Dit is zóóóó'n simpele en lekkere, frisse salade. Goed maakbaar voor hen die een mandoline hebben. Anders rest niets anders dan met het keukenmes dunne plakken en vervolgens reepjes te snijden.
-
Schil de koolrabi (van boven dun en dikker naar beneden, omdat het daar houtiger wordt).
-
Vis een paaraugurken uit de pot.
-
Snijd koolrabi en augurken op de mandoline in reepjes.
-
eng in een kom en doe er evt. nog wat azijn van de augurken bij. In de koelkast wegzetten.
Zelf ingemaakte augurken gebruikt (van 2008, want nu is de oogst 2009 nog niet zo ver). Er zat nogal wat dragon in de pot zuur en dus is de azijn dragonazijn geworden.
2 juli 2009
Deze salade van koolrabi met augurk hebben we gisteren ook al gemaakt. Nu nog een keer. Erg fris op deze hete zomerse avonden. Op een of andere manier ben ik gevangen door het Engelse woord voor augurk. En terwijl ik het maakte ging telkens ‘kohl rabi meets gherkin’ door mijn hoofd.
1 september 2024
Gisteren was hier de buurt-bbq van de BVK (buurtvereniging Kievitsdel). Zo’n zestig mensen. Feitelijk hebben wij er weinig aan gedaan: Gerhard en Maartje hadden alles perfect geregeld en ‘s middags met hulp van de buurtverenigingleden. Eerder had Gerhard al met enkele leden hamburgers en worsten gemaakt. Desalniettemin wil ik op deze zondag niet koken. Nou, vooruit, deze salade. Want groenten moet!