Savooiekool met tagliatelle en grote garnalen

tagliatelle cavolo verza e gamberi

Een heel snel en ook zeer smakelijk recept van die o zo lekkere savooiekool, groenekool of groene kool

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4 Personen
Auteur: De Keuken van MergenMetz
Ingredienten
  • 1 st sjalot (geen kleine), gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst, kwartier voor het de pan in gaat
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ st groenekool, in dunne repen
  • 320 gr tagliatelle
  • peper uit de molen en zout
  • takjes verse oregano of eetlepel droge
  • 1 st rode of Spaanse peper, fijngesneden
  • ghee of roomboter
  • 24 st grote garnalen (gamba/scampi geef er een naam aan)
Bereiding
  1. Zet alvast water op, om straks de pasta te koken.

  2. Neem een wok(pan), verwarm daarin wat van de boter of ghee en fruit de sjalotsnippers.

  3. Als de sjalot glazig wordt, de savooiekool, knoflook en fijngehakte peper erbij doen. Roerbak tot de kool beetgaar begint te worden. Let op: begint te worden….

  4. Doe de kokosmelk erbij. En eventueel droge oregano. Schep goed om.

  5. Kook de pasta.

  6. Bak in een koekenpan de grote garnalen in wat boter.

  7. Giet de pasta af, verdeel het over de borden.

  8. Verdeel de groene kool over de borden. Leg er per bord dan zes garnalen op. En. als je geen droge oregano gebruikt, dan is dit het moment om er een takje verse op te leggen.

Opmerkingen

Waar het oorspronkelijke recept vandaan komt, is lastig terug te traceren. Maar hier is weer iets eigens aan toegevoegd, dus helemaal van ons 🙂

28 november 2022
Groene kool hebben we niet in onze moestuin. Het is een sluitkool, en die mijden we omdat we op betrekkelijk arme grond zitten. Maar misschien toch eens proberen….. In elk geval: deze is gekocht. En dit was erg lekker. De kokosmelk geeft er een romige “touch” aan.

Plaats een reactie

Waardering