Schorsenerensalade met augurken en olijven

Bron: van Duitse herkomst
500 gr schorseneren, geschild en in stukjes van 2 à 3 cm; witte wijnazijn; 2 rode ui, in dunne ringen gesneden; 3 kleinere augurken, klein gesneden; 6 groene olijven, in ringetjes; paar eetl kappertjes (zie tekst); witte peper; 4 eetl olijfolie; bosje bieslook, fijn gesneden of geknipt; bosje peterselie, idem; zout

Schorsenerensalade met augurken en olijven 2.jpgHoe schorseneren te schillen staat hier – bij 'het schillen'.
Kook ze in 10 – 15 minuten gaar. Wij doen eerst de dikkere stukken in het water en even later de dunnere. Blijf er bij, het kan zo pap worden. Afgieten en af laten koelen.
Als u gezouten kappertjes gebruikt – dat heeft altijd de voorkeur – , flink spoelen. In alle gevallen de kappertjes even pletten en dan grof hakken of snijden.

Met alles, uitgezonderd de bieslook en peterselie, in een kom en breng op smaak. Laat nog meer afkoelen en de smaak intrekken.
Voor het serveren de kruiden erover strooien.

29 november 2012
Na een aardperensoepje met morieljes en harder op een brandade (een aardappelpuree met vis) als beoogd hoofdgerecht, moet er meer groenten bij. Anders zouden we onze geuzennaam van groentenfundamentalist geen eer aan doen. Deze salade had ik nog ergens op de harde schijf staan. Het alternatief, de schorseneren in hazelnootsaus vond ik te heftig. Hoewel dit weer een beetje tè fusion cooking is. Maar iedereen vond het een uistekende salade.

OPMERKINGEN
geen

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.