Een basis courgettesoep van waaruit allerlei andere courgettesoepen kunnen worden gemaakt. Simpel en ook zo smaakvol.
- 2 st fikse courgettes, grof geraspt
- 2 eetl olijfolie
- 1 st ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 liter groentebouillon
-
Verhit de olie in een kasserol en fruit zachtjes de ui en de knoflook. Ze moeten glazig blijven, niet bruin bakken. Dat geeft een te sterke smaak.
-
Voeg de courgetterasp toe. Voeg de bouillon toe en kook een kwartier tot alles gaar is.
-
Doe in de blender, keukenmachine of gebruik de staafmixer.
-
Terug in de pan, nog even doorkoken en klaar.
- In deze soep doe ik geen peper en zout. Geen room, geen weet-ik-veel-wat. Het is de basis voor andere courgettesoepen en kan zo worden ingevroren. (Je zou je zelfs kunnen afvragen of het teentje knoflook er in de basis bij hoort.)
- Dit is een basissoep. Om in te vriezen maak ik veel meer dan de boven aangegeven hoeveelheid.
- Zie verder de andere courgettesoepen. En je kunt eindeloos zelf variëren: met allerlei kruiden, wat room, zongedroogde tomaat in reepjes. Kleine brokjes verse (kleine) courgettes. Enzovoorts.
31 juli 2017
Eindelijk de foto’s toegevoegd. En dat komt omdat Henk en Marieke, die vorige week op ons huis en levende have hebben gepast, enkele forse courgettes in de keuken hadden gelegd. Dit recept staat al tien jaar op onze site…..
6 augustus 2022
Mrs. M houdt niet zo van soep. We hebben al een tijdje courges liggen en als ik zeg: “Zullen we dan vanavond courgettesoep eten” dan trekt ze een vies gezicht.
Maar nu moet het. Twee gele courges gaan niet naar de varks, die worden soep. Want we hebben best wel lekkere courgettesoeprecepten op onze website.
PS Een courgette is een kleine courge. Grote courgettes zijn dus gewoon courges.
Op zoek naar een gerecht voor knolselderij stuitte ik op jullie site. Word er blij van! Dank