Spinazie met rijst en pijnboompitten

4 van 1 stem
Spinazie met rijst en pijnboompitten

In knoflook gesmoorde spinazie en dat gekookt met rijst. Dan nog wat pijnboompitten en een scheut citroensap. Iets dat de farao's ook gegeten zouden hebben? Het is wel erg lekker.

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: Egyptisch, Mediterraan
Voor: 4 Personen
Auteur: Aan tafel met de farao’s, Michelle Berriedale-Johnson
Ingredienten
  • 500 gr spinazie (gewassen en uitgelekt)
  • 6 eetl basmatirijst
  • 2 st citroenen, alleen sap
  • 2 eetl pijnboompitten
  • 2 st (grote) tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 6 eetl olijfolie
  • peper uit de molen en zout
  • flinke snuf chilipoeder
  • dl water
Bereiding
  1. Neem een kasserol. Verhit de olijfolie. Voeg knoflook, chilipoeder, wat zout en de spinazie toe.

  2. Laat de spinazie op hoog vuur slinken.

  3. Voeg rijst en 2½dl water toe.

  4. Deksel op de pan en op half hoog vuur 20 à 30 minuten laten koken (tot de rijst gaar is)

  5. Voeg citroensap, peper naar smaak en pijnboompitten toe.

  6. Serveren op kamertemperatuur.

10 oktober 2005

Dus zo aten de oude Egyptenaren.

16 augustus 2012

Ach, ieder jaar maak ik dit wel eens. Omdat het zo makkelijk en smakelijk is. En nu dan eindelijk met fotografie.
We aten het met blad van Nieuwzeelandse spinazie. Dat kenden ze nog niet in de oudheid. Daarbij aten we in de oven gebakken roodbaarsfilet. Mooie combi, al zeggen we het zelf.

1 gedachte over “Spinazie met rijst en pijnboompitten”

Plaats een reactie

Waardering