Quiche met wortel, venkel en makreel
Verrassend smakelijke quiche die misschien koud de volgende dag nog lekkerrrrrrrderrrr is. De gerookte makreel geeft de extra pep.
Verrassend smakelijke quiche die misschien koud de volgende dag nog lekkerrrrrrrderrrr is. De gerookte makreel geeft de extra pep.
Noem het een Aziatisch voorgerechtje van geplette komkommersalade met in sesamolie gebakken garnalen erover.
Klassiek gerecht uit Hamburg, maar misschien ook andere streken en landen. Laagjes ui, aardappel en schelvis onder een dikke mosterddeken uit de braadpan.
Betrekkelijk eenvoudig gerecht van vooraf ietwat gestoofde witlof, gemengd met garnalen en bedekt met wat kaas. En dat onder de grill. Jummmm
Verrukkelijke ovenschotel met schelvis, schelpen en garnalen in een saus met cider en mosterd en daarover een aardappelpuree.
Kingfish is een nieuwe vis, mooie structuur, smakelijk vlees, en wij bereidden het in de oven met een laag paprika.
Reepjes koolraap met gember, garnalen, ketjap en wat sambal of rode peper en noedels. Wat limoensap en sesamzaad erover en het is genieten!
Een ovenschotel met stokvis, paprika, aardappel en olijven, bestrooid met wat peterselie. Heel erg Portugees.
Dit is een gerecht dat veel beter smaakt dan het ruikt. Bottarga is geperst en gedroogd kuit, van harder en mindere kwaliteit van tonijn. Het wordt wel in Nederland geproduceerd, maar het is echt Italiaans. Een snel en makkelijk recept, als je bottarga hebt.
Betrekkelijk simpel te maken en uiterst smakelijke ovenschaal met witte vis, zoete aardappel en wij deden er ook nog zapallo in: een zomerpompoen. Maar het kruidenmengsel bepaalt het uiteindelijk.
Mooi zoetzuur gerecht waarin de yacon verrukkelijk tot zijn recht komt. Niet dat iemand in China dit al zou hebben gedaan, denken we. Maar misschien wel Chinezen in Peru of Ecuador of Bolivia.
Makreel op gegrilde courgetteplakken en dat met flink wat zuringpesto. Een uitstekend gerecht, zonder pasta, rijst of aardappels.