Walnoot roomsaus

De Tuinen van MergenMetz werkt mee in het project Gelderse Korte Notenketen. Dat past namelijk uitstekend in de ommezwaai die nodig is van dierlijke melk en vetten naar plantaardige.
En daarom ontwikkelde meesterkok Angélique Schmeinck een aantal interessante recepten, gebaseerd op walnoten. Deze prachtige roomsaus is er een van.

Hiervoor heb je walnootmelk nodig, maar kijk ook eens bij walnootmayonaise en walnootsalsa.

Walnootroomsaus
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
 

Een warme romige saus die goed past bij groentegerechten, door pasta, bij rijst, en aardappelbereidingen.

Gang: saus
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Auteur: Angélique Schmeinck
Ingredienten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 25 gr sjalot, gesnipperd
  • 2 st teen knoflook, gesnipperd
  • ½ theel venkelzaad
  • 40 gr bleekselderij, plakjes halve cm
  • 40 gr knolvenkel, in smalle repen
  • 100 ml witte wijn
  • ½ eetl witte wijnazijn
  • 200 ml walnootmelk
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de zonnebloemolie in een sauspan en fruit de sjalot en knoflook hierin zacht en glazig.

  2. Voeg bleekselderij, venkel en venkelzaad toe en laat nog 1 minuut meefruiten.

  3. Blus af met witte wijn en wijnazijn en laat tot de helft indampen.

  4. Schenk de walnoten’melk’ er bij en breng alles langzaam aan de kook.

  5. Laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten

  6. Pureer de saus in de blender of met de staafmixer tot het volledig glad is. Schenk het daarna door een fijnmazige bolzeef.

In deze video gaat Angélique helemaal los met de roomsaus!

Plaats een reactie

Waardering