Wild groen met tortellini

800 gr – 1 kg zevenblad, Brave Hendrik, daslook, brandneteltopjes, look-zonder-lookblad; 1 ui, gesnipperd; scheutje olijfolie; peper & zout; scheutje room en wat geraspte Parmezaanse kaas; 300 gr tortellini

29 april 2013
Geen Wilde Woensdag, maar de maandag voor Kroninginnedag.

Wild groen met tortellini.jpgJeroen de Haas was bij ons langs. Weliswaar in een andere hoedanigheid dan orthomoleculair therapeut, maar ik vertelde hem van zevenblad en hij reageerde meteen op zink. Zink is een spoorelement dat goed is voor de mens. In principe krijgt de mens voldoende zink binnen, maar veelvuldig gebruik van gemaksvoedsel en alcoholgebruik zorgen voor een tekort c.q. minder goede opname in het lichaam. Aan de andere kant: men kan nooit te veel zink binnenkrijgen. Zevenblad schijnt een goede bron van zink te zijn. Dus huppekee: nog een keer zevenblad. En ander wild groen uit de tuin.

Ik moet zeggen: het geeft wel een goed gevoel om èn zevenblad te oogsten èn tegelijkertijd het wortelgestel in belangrijke mate uit de grond te trekken om zo deze “groente” toch binnen de perken te houden.

Bereiding

Wild groen met tortellini - bord.jpgKook de tortellini volgens de aanwijzingen. Was de groenten – de gouden regel is: 3 x wassen = schoon. Slinger ze droog of laat goed uitlekken. Verhit wat olijfolie in een stevige pan (kasserol) en smoor de ui. Als deze zacht begint te worden de groenten in de pan doen en met min of meer voortdurend omscheppen laten slinken. Alles uit de pan nemen en fijn hakken. Terugdoen in de pan en op smaak brengen met peper, zout, scheutje room en wat geraspte kaas.
Dus in tegenstelling tot de spinazie: geen pesto er door.

Serveer over de tortellini en drapeer er nog wat kaas over.

Plaats een reactie