Een vorm van ratatouille
Gurgulion lijkt veel op ratatouille, met aubergine, courgette, paprika, tomaat en wat kruiden. Bijzonder smakelijk en echt iets voor augustus als alles er in overvloed is.
- 6 eetl olijfolie
- 1 st grote rode of blonde ui in plakken gesneden
- 2 st grote aubergines, in blokken van 3 cm gesneden
- 2 eetl verse, gehakte basilicum
- 1 eetl 1 eetl. fijngehakte peterselie
- 2 st paprika’s ontzaad en in blokjes van 3 cm gesneden
- 2 st courgettes in grote stukken gesneden
- 400 gr rijpe, ontvelde en van zaad ontdane tomaten, grof gehakt
-
Verhit de olijfolie in de koekenpan of kasserol op middelhoog vuur. Fruit de ui in ca. 5 minuten tot deze gaar is.
-
Schep de aubergine, basilicum en peterselie erdoor. Leg het deksel op de pan. Bak ca. 15 minuten tot de aubergine gaar is. Af en toe omscheppen.
-
Schep de paprika- en courgetteblokjes erdoor. Bak ca. 5 minuten tot ze gaar beginnen te worden.
-
Schep de tomaten erdoor en laat ca. 10 minuten sudderen met de deksel van of half op de pan. Vocht moet verdampen.
(17 juli 2005) Ik had slechts 1 paprika.
17 juli 2005
14 augustus 2013
Ik had een forse aubergine. We telen dit jaar geen aubergines en het ding lag al een week in de lade van de koelkast. Gisteren had ik eens flink courgettes geoogst; ook golfbalgrote rondes. En de eerste tomaten venga orange. Ik herinnerde mij dit recept.
Terwijl ik bezig was meldde Gabi zich. Ze was in Veenendaal bij Nucletron en vroeg of ze kon langs komen en mee-eten. Dit recept is voor vier, we hebben er met zijn drieën goed van gegeten.