Klik hier voor een overzicht van Sint Jan op 24 juni 2017
Groene walnoten, een delicatesse
San Giovanni, zeggen de Italianen. Dan moet je de groene walnoten plukken. Deze hebben dan nog geen noot en zijn door en door wit vruchtvlees. Het is tijd om bijvoorbeeld notenlikeur (nocino) te maken, notenwijn of de groene noten in te leggen of te konfijten.
Groene noten-proeverij en workshop notenwijn
Cokkie van Leeuwen van Frutti Confetti weet raad met groene walnoten. Zij is de hele dag aanwezig. U kunt producten proeven en kopen en maken. Ze verzorgt drie maal een korte proeverij en workshop (een klein flesje) notenwijn maken:
om 11:00, 14:00 en 15:30 uur
De kosten bedragen € 15 die u ter plekke voldoet.
De laatste, echte aspergesoep
De laatste dag van het aspergestekenMet Sint Jan sluit traditioneel het aspergeseizoen. Er worden geen asperges meer gestoken. De planten moeten op krachten komen voor volgend jaar.
Dat moet worden gevierd! Cokkie van Leeuwen serveert op het terras een kommetje aspergesoep van de laatste geoogste asperges. Met een stukje brood e.d.
Cokkie van Leeuwen is een kunstenares die zich alweer vele jaren geleden op jammen, sauzen en dranken heeft gestort. Als ware het kunst, zo combineert ze de meest boeiende smaken.
En al dat lekkers gebruikt ze tegenwoordig in haar proeverijen op locatie. Eigenlijk nergens te koop, maar nu wel hier, tijdens Sint Jan. Dus sla uw slag!
Lees hier meer over Cokkie en Frutti Confetti.