2017 Sint Jan – Lowgardens Nurseries

Sint-Jan is het jaarlijks evenement bij MergenMetz, want rond Sint Jan is het een belangrijk moment voor de natuur en in de tuin: Sint-Jansuien, Sint-Janskruid, groene walnoten voor likeur of om in te maken worden geoogst enzovoorts.

Klik hier voor een overzicht van Sint Jan op 24 juni 2017

Een bijzondere kweker: Peter Vanlaerhoven

2016 – Anthonetta in gesprek met Peter op Bingerden

We kennen hem al jaren, misschien wel twintig. Toen we kwamen wonen waar we nu wonen, troffen we hem op de Internationale Kwekerijdagen op Bingerden in Angerlo We kochten een aantal bomen een heesters voor onze tuin. Peter kweekt nogal bijzondere bomen en heesters op natuurlijke wijze, meest uit zaad vermeerderd. Dat en zijn assortiment maakt hem razend bijzonder.


Uiteraard neemt Peter een assortiment eetbare heesters en bomen mee, waaronder de Sechuan peper, die in onze vierseizoenenpeper zit, maar het ook goed in eigen tuin doet.
Dit jaar brachten we voor het eerst een bezoek aan de kwekerij. Lees dit
Op 10 september 2017 heeft Peter zijn eigen feestje: de verzamelaarsdag


Peter Vanlaerhoven heeft een lange ervaring als sortimentskweker, met kennis van teelttechnieken en ethnobotanische, ecologische en energetische know how. Hij rondde onder andere de opleiding ECOtherapie succesvol af. Hij bezit een schat aan geopatische kennis die hij op verschillende manieren inzet binnen de plantenwereld en leefomgeving. Zijn interesse gaat vooral uit naar minder bekende, houtige gewassen.

Plaats een reactie