De beste chocolade binnen één klik

Wij hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. Op 1 november is Chocoweb van start gegaan. De enige webwinkel in Nederland voor de ware chocoladeliefhebber. Chocoweb biedt tabletten van 's werelds beste chocolatiers.

De beste chocolade - website"Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je proeft bij vrienden of in het buitenland op vakantie een geweldige chocolade. Een smaak die in je geheugen blijft hangen," vertelt Jan-Paul Fros, een van de initiatiefnemers, "maar daarna kan je het nergens in je omgeving kopen. En geen patissier in de buurt die erover piekert alleen voor jou x tabletten van dat merk in te kopen. Chocoweb biedt iedereen de gelegenheid zijn favoriete chocolade te kopen."
 

Pure chocolade

logo_print.gifChocolade is voor de liefhebber pure chocolade. Dan hebben we het over 70% cacao en hoger en een enkele keer vanaf 60% omdat er bijvoorbeeld met fruit of kruiden wordt gemengd. Chocoweb vertegenwoordigt in aanvang het assortiment van tien topmerken, zoals Amedei, Pacari, New Tree, El Rey en L'Artigniano. Zo produceert Amedei de chocolade Porcelana, een tablet van beperkte oplage, omdat ze van de kern van de cacaobonen van een specifieke plantage wordt gemaakt. Nederland kreeg tot nu toe daarvan jaarlijks ongeveer vijftig tabletten toegewezen. Of dat door de komst van Chocoweb in de toekomst meer wordt, weet Fros niet. Maar Chocoweb biedt het wel aan. "Zo lang de voorraad strekt."

EKO en Fair Trade

De beste chocolade - eko pakketDe oprichters willen wel, maar constateren een moreel dilemma: van de beste chocolade is niet altijd bekend wat de herkomst van de cacao is. "We zijn enerzijds heel kritisch bij de selectie van de merken die we vertegenwoordigen. Maar we willen ook het beste bieden," zegt Fros. "In Nederland kennen we nu allemaal Tony Chocolonely als fair trade. Maar wij hebben topchocolade van Pacari, El Rey, Original Beans en The Grenada Chocolate Company. Dat is zowel EKO als fair trade. Een aantal chocolatiers, zoals Åkeson's en Amedei kent eigen plantages. Het kan zijn dat er uitstekende arbeidsvoorwaarden gelden. Toch valt dat niet in de categorie fair trade."
Van de omzet van de niet-fair trade chocolade reserveert Chocoweb 6% in een speciaal fonds. Waar dat geld aan besteed wordt gaan de klanten te zijner tijd zelf beslissen.

Allergenen

Een van de gemakken die de webwinkel van Chocoweb biedt, is dat er uitgebreid informatie wordt verschaft over allergenen en suikers. Zo zijn er zes soorten tabletten zonder sojalecithine, suikervrije chocolade en ook 100% pure repen.

Chocoweb is een initiatief van AIDEA en MergenMetz. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat goede chocolade aar moeilijk haar weg naar liefhebbers kan vinden omdat die meestal geografisch nogal gespreid zijn.

Plaats een reactie