Een hele dag over noten
Op 5 oktober 2024 was er bij De Tuinen van MergenMetz een themadag over noten. Want een notenboom plant je niet zomaar, je wilt graag een gezonde boom die veel noten geeft. En daarover ging het deze dag.
Op 5 oktober 2024 was er bij De Tuinen van MergenMetz een themadag over noten. Want een notenboom plant je niet zomaar, je wilt graag een gezonde boom die veel noten geeft. En daarover ging het deze dag.
In 2007 bracht Bouillon! Uitgeverij het boekje ‘Wat zit er in uw eten’ uit, waarin de E-nummers worden verklaard. Recent verscheen ‘Gif in uw voeding’ over E-nummers en hun bijwerkingen. Twee verschillende boeken die over hetzelfde gaan.
Meer en meer worden de gevolgen van het consumeren van ultrabewerkt voedsel duidelijk. Een groot onderzoek onder bijna tien miljoen mensen toonde 32 gezondheidsrisico’s aan. Wetenschappers roepen overheden op met maatregelen te komen, net zoals bij tabak is gedaan.
De Europese Commissie besloot het gebruik van glyfosaat voor de komende tien jaar toe te laten. Dat is lang, dat is 2033. Ze nam dit besluit omdat er in de ministerraad een impasse ontstond. Het besluit wordt aangevochten door PAN Europe.
Het bestaan van onze aardkloot wordt ingedeeld in geologische tijdperken. We leven nu nog in het holoceen, maar wetenschappers waren van mening dat het tijd is om een nieuw tijdperk te benoemen: het antropoceen. En dat begint met de waterstofbom.
Aan het toelaten van gentech op voedselgewassen kleven heel wat nadelen. Eens toegestaan, is er geen weg meer terug. We hebben alle aspecten op een rijtje gezet. Een lang verhaal. Dat wel.
Meer en meer wordt bekend hoe belangrijk goede darmflora is voor onze gezondheid. En nu blijkt dat microplastics deze danig kunnen verstoren en ons afweersysteem aantasten.
Dit boek dat gaat over het gebruik van planten als heilzame middelen op het gebied van mentale zaken, is een heuse aanwinst. Geschreven door twee Engelse wetenschapsters met groene vingers, behandelt het een grote diversiteit aan planten. Je vindt er zowel wetenschappelijke onderbouwing als praktische toepassing. Ondanks storende slordigheden – in de vertaling of in het origineel? Wij weten het niet – toch een aanrader.
In het wetenschappelijk tijdschrift Science van 27 mei 2022 staat een opmerkelijk artikel over genetisch gemanipuleerde tomaten die vitamine D leveren. De vraag is welk belang wordt gediend.
Er zijn al lang aanwijzingen dat kunstmatige zoetstoffen slecht zijn voor de mens. Nu is bovendien aangetoond dat de kans op kanker met 13% toeneemt als je veel van dit soort stoffen consumeert.
Echte kamille en Roomse kamille lijken weliswaar heel erg op elkaar, maar zijn verre familie. Beide hebben heilzame werking op de spijsvertering. Maar toch zijn er verschillen.,
We hebben niet het eeuwige leven, maar afscheid nemen willen de meesten zo lang mogelijk uitstellen. Mits in goede gezondheid. Noorse onderzoekers constateerden dat je het leven met tot wel dertien jaar kunt verlengen, mits je de juiste voedselkeuze doet.