Bladaarde
Bladeren in de tuin laten liggen. Maar van het blad dat weg moet, kan je zelf heel goede ouderwetse potgrond – bladaarde – maken.
Bladeren in de tuin laten liggen. Maar van het blad dat weg moet, kan je zelf heel goede ouderwetse potgrond – bladaarde – maken.
Bij de groentesoorten staat per groente beschreven welke mestbehoefte ze heeft en bij het wisselteeltschema staat in welke volgorde de … Lees meer
Zelf compost maken is niet moeilijk. Hoewel? René zijn moeder Anneke is – of misschien inmiddels wel: was – Kompostberaterin … Lees meer
We hebben het over as van schoon, onbehandeld hout. (Dus niet geverfd, gelakt, geïmpregneerd, enz.) Na verbranding is alle organische … Lees meer
Op zaterdag 8 en zondag 9 maart vindt het derde Reclaim the Seeds- Zadenweekend plaats. Deze keer in Groningen. Het evenement biedt kans op uitwisseling van zaden en kennis opdoen over zaden, duurzame landbouw en de huidige bedreigingen van de zadendiversiteit.
Voor de tweede keer organiseerde Plantentuin Esveld in Boskoop de Kwekersdag. Een bijzondere kwekerij waar bijzondere collega kwekers aanwezig waren voor tekst, uitleg en lezingen.
In onze Eetbare Siertuin hebben we ook quinoa opgenomen. Het resultaat is verrassend. Door de mooie zomer?
Als seed guardian van de Heritage Seed Library ontvingen we wat zaad van deze tomaat. Om te vermeerderen. Afgelopen week oogstten we de eerste. Heel veel vruchtvlees, weinig zaad.
We zijn lid van de Heritage Seed Library (HSL) en mogen daarom elk jaar een aantal zakjes zeldzame groentezaden bestellen. Dit jaar de komkommer Dekah.
Na het planten begint het groeien in onze Eetbare Siertuin. En aangezien de grond flink geroerd is, komen er ook massaal onvoorziene planten op. Een derde en vierde criterium doet zijn intrede.
In onze Eetbare Siertuin hebben we lupines. Gewone lupines omdat ze mooi zijn en stikstof binden en lupines voor consumptie. Eetbare bonen en koffie.