De Tuin-Scheurkalender 2023
De tuin-scheurkalender bevat een dagelijkse dosis praktische weetjes en inspiratie rondom tuinen en tuinieren.
De tuin-scheurkalender bevat een dagelijkse dosis praktische weetjes en inspiratie rondom tuinen en tuinieren.
Je komt het te pas en te onpas tegen. Iedereen lijkt het erover te hebben: mulchen. Maar wat is het en hoe doe je het? Frank Anrijs schreef er een boek over, waarin het helder wordt uitgelegd.
Dit prachtige boek gaat over landgoederen in de moderne tijd die erin slagen zichzelf opnieuw uit te vinden.
Hoe anders kan het weer zijn. In augustus 2021 begon de herfst met wekenlang regen. Nu is voor de eerste twee weken fijn zomerweer voorspeld. Dat betekent wat vaker water geven, maar het heeft ook zijn voordelen: sommige groentes produceren lekker door.
In het wetenschappelijk tijdschrift Science van 27 mei 2022 staat een opmerkelijk artikel over genetisch gemanipuleerde tomaten die vitamine D leveren. De vraag is welk belang wordt gediend.
Een boom die afkomstig is uit Noord-Amerika en daar voor allerlei doeleinden wordt gebruikt. Wij kochten recent een paar kleine sassafrassen en plantten er een in onze Eetbare Siertuin.
Wat is dit een mooi boek. Het is geen kookboek, het is een culinaire reisgids voor Oostenrijk. Fraai ingebonden, prachtige foto’s, interessante reportages en verrukkelijke recepten. Laura de Grave bezoekt boeren, restaurants, herbergen (Stuben) en producenten. Het is één groot genot.
Een boek vol enthousiaste verhalen over planten en plantjes in de stad, met humor en zonder al te veel pretenties, en dat past wel bij de planten waar het over gaat. In een ongekend dynamisch milieu vol verstoring en vervuiling vestigt zich allerlei groen, soms letterlijk tegen de klippen (muren, lantarenpalen) op. Leuk, leerzaam en optimistisch stemmend voor wat betreft de veerkracht van de natuur.
Zeven melkveehouders op Schiermonnikoog willen en moeten het anders gaan doen. Natuurinclusiever en lokaler. Niet makkelijk, wel beter.
Seasons Moestuin is een door Jessica Koomen geschreven moestuin- en kookboek ineen. Het is helder geschreven, verrassend origineel ingedeeld en kent fraaie foto’s. Fijn boek voor hen die nog niet zo lang aan het moestuinieren zijn.
Het ziet er naar uit dat het nog een poos fraai weer blijft; de temperatuur schommelt rond de vijfentwintig graden. Weinig regen, maar dat weet je maar nooit. ‘Heel normaal zomerweer’ zegt Weeronline.
Eetgenot is ook leesgenot, het is bijzonder onderhoudend geschreven. Jacques Meerman neemt je op zijn kenmerkende wijze, haast spelenderwijs, mee langs de brede waaier van aspecten die met genieten van je eten te maken hebben.