Plant in het zonnetje: Slangenradijs
Slangenradijs is een leuk en makkelijk eenjarig gewas met pittige vruchten. Voor in de moestuin of voedselbos of Eetbare Siertuin.
Slangenradijs is een leuk en makkelijk eenjarig gewas met pittige vruchten. Voor in de moestuin of voedselbos of Eetbare Siertuin.
Bomen en bossen kunnen een veel grotere rol spelen in gezonde, robuuste voedselvoorziening van de mens, wereldwijd.
Het kookboek van Doctor Carolus Battus verscheen in 1593. Een van de eerste Nederlandstalige kookboeken vormt het fundament van dit prachtige boek dat over veel meer gaat dan koken. Een waar tijdsgeschrift met culinaire insteek van rond de eerste helft van de tachtigjarige oorlog.
Een werkelijk prachtig boek over het ontstaan van de kleursystematiek, aan de hand van de 110 kleuren van Syme.
De tuin-scheurkalender bevat een dagelijkse dosis praktische weetjes en inspiratie rondom tuinen en tuinieren.
Je komt het te pas en te onpas tegen. Iedereen lijkt het erover te hebben: mulchen. Maar wat is het en hoe doe je het? Frank Anrijs schreef er een boek over, waarin het helder wordt uitgelegd.
We weten heel weinig van de bodem, wat er onder de grond gebeurt. Dat je voor je tuin een gezonde bodem moet hebben, zal niemand tegenspreken. Maar wat is dat, een gezonde bodem? En hoe bereik je dat? Daarover gaat dit geweldig informatieve boek.
Dit prachtige boek gaat over landgoederen in de moderne tijd die erin slagen zichzelf opnieuw uit te vinden.
Hoe anders kan het weer zijn. In augustus 2021 begon de herfst met wekenlang regen. Nu is voor de eerste twee weken fijn zomerweer voorspeld. Dat betekent wat vaker water geven, maar het heeft ook zijn voordelen: sommige groentes produceren lekker door.
In het wetenschappelijk tijdschrift Science van 27 mei 2022 staat een opmerkelijk artikel over genetisch gemanipuleerde tomaten die vitamine D leveren. De vraag is welk belang wordt gediend.
Een boom die afkomstig is uit Noord-Amerika en daar voor allerlei doeleinden wordt gebruikt. Wij kochten recent een paar kleine sassafrassen en plantten er een in onze Eetbare Siertuin.
Wat is dit een mooi boek. Het is geen kookboek, het is een culinaire reisgids voor Oostenrijk. Fraai ingebonden, prachtige foto’s, interessante reportages en verrukkelijke recepten. Laura de Grave bezoekt boeren, restaurants, herbergen (Stuben) en producenten. Het is één groot genot.