Meiwerk 2019

Het zwaartepunt van het moestuinwerk ligt inmiddels achter ons, hoewel er in mei nog redelijk wat moet gebeuren. Na de IJsheiligen kunnen de vorstgevoelige gewassen worden uitgeplant.

Koken in de Tweede Wereldoorlog

Zeer onlangs is onder de titel ‘Koken in oorlogstijd’ een alleraardigst boekje van de hand van Manon Henzen verschenen. Het bevat gerechten en recepten uit de jaren veertig van de vorige eeuw. Een periode waarin een beroep werd gedaan op de creativiteit, iets wat we vandaag de dag ook terugvinden, als het bijvoorbeeld gaat om vleesloos eten.

Over echte balsamico-azijn

Op 6 september 2009 bezochten we het Museo del Balsamico Tradizionale in Spilamberto, een plaatsje onder Modena. Op 8 en 9 april 2019 waren we met ClearChox aanwezig op de GenussGipfel in Bielefeld. Een zakelijke delicatessenbeurs. En daar troffen we Samuel Sanders die balsamico-azijn van Giusti stond aan te prijzen.

Mens gevoelig voor magnetisme

Recent onderzoek toont aan dat de mens gevoelig is voor veranderingen in magnetische velden. Zeer veel dieren gebruiken het aardmagnetisch veld om zich te oriënteren. Dus waarom neemt de mens het niet waar. Of dus toch wel?

Maartwerk 2019

Volgens de deskundigen loopt de natuur een maand voor. Dat zal wel. Moeten we nu alles eerder doen, of houden we gewoon ons zaaiplan aan? Stick to your plan, is een veelgehoord Amerikaans motto. Dat doen we dan maar. De IJsheiligen komen immers ook niet een maand eerder.

Chocoa 2019

Van 21 tot en met 24 februari 2019 was het Chocoa in Amsterdam. Een internationaal chocolade-evenement met de laatste twee dagen consumentenmarkt. Chocoa gaat over goede cacao en betere chocolade. Het wordt gesponsord door Big Chocolate. Dat lijkt te schuren.