Recensies

What to eat now

Dooi. Mooi de gelegenheid om twee ontzettend leuke kookboeken onder de aandacht te brengen. Ze zijn niet van gisteren, maar toch nog vrij recent verschenen. Ze staan model voor daar waar iedereen nu de mond vol van heeft: het eten met de seizoenen. In 2008 verscheen What to eat now (herfst en winter) en in 2009 What to eat now – More Please! (lente en zomer). Mooie boeken voor een zacht prijsje.

Leuk boekje met onmogelijke titel

Soms betaal je een klein kapitaal voor een kookboek waarvan je je later afvraagt: waarom heb ik het in vredesnaam gekocht? En soms betaal je nog geen vijf euro voor iets dat leuk en leerzaam is. 'Handboekje om in een toko niet met je mond vol tanden te staan' is de titel van een alleraardigst werk dat de lading volledig dekt.

Uncommon Vegetables – boek uit 1943

Op zoek naar het niet meer in de regulier handel verkrijgbare "Kulinarische Geheimnisse aus Rügener Töpfen" stuitten we op Uncommon Vegetables – How to Grow and How to Cook. Een boek uit 1943, waaruit niet alleen blijkt dat Nederland de export van bruine bonen stopzette, maar dat vooral duidelijk maakt waar we vandaag de dag staan in onze acceptatie van groenten.

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.