190 Recepten uit de Kookschool van Alain Ducasse
Nee, geen Wannée of van de Haagse Huishoudschool, deze kookschool is van Alain Ducasse. Van makkelijke tot moeilijke recepten en zeer toegankelijk.
Nee, geen Wannée of van de Haagse Huishoudschool, deze kookschool is van Alain Ducasse. Van makkelijke tot moeilijke recepten en zeer toegankelijk.
Het financiële systeem dat we kennen deugt niet. Willen we duurzaam verder gaan, dan moet het anders. Weinig boeken hebben mijn ogen zo geopend als dit. Je gaat heel anders tegen geld aankijken.
In 2010 en 2011 werd in het kader van het programma 'Foodprint, Voedsel voor de Stad' in Den Haag een kunstproject uitgevoerd onder leiding van de Brit Nils Norman. Het resulteerde in een paviljoen met tuin in het Zuiderpark en een permacultuurtuin elders. En in april 2012 verscheen een boek.
Alweer enige weken geleden verscheen het decembernummer van dit digitale tijdschrift. Meer en meer mensen, die hun sporen op tuingebied hebben verdiend, leveren een bijdrage.
Bessen veranderen niet, wij wel. Twintig jaar geleden verscheen de eerste druk. Niet lang geleden de tweede herbewerking. Een leuk en vrij compleet boek voor en ieder die ècht meer wil weten van bessenteelt.
Een man die uit eigen ervaring vertelt hoe hij, niet gestuurd door de geldende landbouwpolitiek, zijn boerenbedrijf in relatie met de natuur opbouwde. En dan ontdekt dat wat hij deed en doet permacultuur heet.
Het vervolg op het succesvolle Onvergetelijke Groenten uit 2009 is Onvergetelijke Groenten – Recht Voor Z'n Raap. Het is een aardig kookboek voor iemand die iets verder wil kijken dan het groentenschap van de supermarkt, maar buiten de recepten schort er wel het een en ander aan.
Eten heeft milieuconsequenties. Voedingsmiddelen zijn namelijk in meer of mindere mate geproduceerd en het ene product vergt meer energie dan het andere. Dat vlees een zware belasting vormt, weten we van Marianne Thieme. Maar hoeveel is dat eigenlijk en hoe zit dat nu met de rest?
Wat een leuk boekje! ‘Marokkaans koken voor dummies’ had het ook kunnen heten. Na het uiterst succesvolle Kookkaravaan is er nu, voor nog geen tien euro, Kookkaravaantje. Een bijzonder plezierig kookboek(je) met uitstekend maakbare recepten. En, belangrijk: heel erg duidelijk uitgelegd.
Na hun boek Twee Gulzige Italianen zijn Carluccio en Contaldo op reis gegaan door Italië. Dat zijn hun streken. Geen ondeugendheden maar mondwaterwekkende recepten van Italiaanse eenvoud. Zeer maakbaar. Past bovendien uitstekend in het huidige klimaat van de broekriem aanhalen.
Onderzoeksjournalist, historicus en biologisch tuinder/wijnbouwer Dick Hollander promoveerde 7 mei 2012 op de geschiedenis van de biologische landbouw in Nederland. Van zijn proefschrift maakte hij een publieke editie, waarmee het ook voor een breed publiek toegankelijk is.
Een tijdsverkenning – of noem het geschiedschrijving – van de naoorlogse landbouw. 'Biologische pioniers met hart en ziel', luidt de ondertitel. Een prachtig en zeer leesbaar boek voor iedereen die achtergrond zoekt bij alle biologische ontwikkelingen gedurende de afgelopen decennia. Tot ongeveer vandaag.