Sabor nummer 2

Gisteren vond ik 'm eindelijk in de brievenbus: het tweede nummer van het nieuwe culinaire blad Sabor. De lijn van het eerste exemplaar is stevig doorgezet. Dit wordt een blijver op de Nederlandse markt.

Smultuin

De tijden veranderen. In plaats van een papieren blad nu een magazine op je pc of tablet. Dat biedt veel voordelen, zeker als het zo volledig is als Smultuin.

De Andere Groenten – Inspirerend

1 december 2011 – Eindelijk eens wat nieuws onder de zon. Van de hand van Jean Vanhoof is De Andere Groenten. Een boek over vergeten en bijzondere groenten. Over het telen ervan en het koken ermee. Veel nieuws. Goed boek. En bijzonder inspirerend nu het weer tijd is om zaden te bestellen.

Over Worst – zelf worst maken

Zelf worst maken is populair aan het worden. Verse worst is een makkie, maar dan is er nog leverworst, diverse soorten gedroogde worst, gerookte worst en zo veel meer. Onlangs verscheen het boek Over Worst. Leuk voor de beginnende doe-het-zelver.

Sabor. Nieuw culinair magazine met smaak

Het ligt net nieuw in het tijdschriftenrek: Sabor. Een prachtig culinair magazine dat de diepte niet schuwt. De uitgebreide artikelen, fraaie fotografie maken het tot een waardevol blad. Voor een ieder die meer in eten is geïnteresseerd dan het openscheuren van een zakje Knorr Mix of Kruidenpasta.

De vierde Seizoenen

15 juli 2011 – Seizoenen nummer vier is verschenen. (Nu al? Terwijl het jaar er slechts vier telt?) In deze editie van het magazine van Velt worden o.a. yacon belicht en suggesties voor de nateelt.

PPC – Voor de liefhebbers

Petits Propos Culinaires is weer gearriveerd. Nummer 91. Een waanzinnig internationaal magazine over voedsel. Het verschijnt drie keer per jaar. Voor de liefhebbers in dubbele betekenis.

Het allermooiste kookboek

Angélique Schmeinck heeft met haar nieuwste boek Smaakvrienden een meesterwerk neergelegd. Punt. Voor mij het mooiste en beste boek dat er in jaren in Nederland is verschenen. Voor professionals, gepassioneerde amateurs en flansende moestuiniers. Want groente is de leidraad.

Argentinisima – een openbaring

14 september 2010 – Vers van de pers. Een bijzonder kookboek dat de Argentijnse keuken behandelt. Fraai uitgevoerd, informatief en zeer maakbare recepten. Met een voorwoord van de ambassadeur.