Sergio Herman wil altijd de beste zijn
Het voorjaarsnummer van Bouillon! is uit. Een rijk gelardeerd nummer met leuke verhalen over onze al dan niet dagelijkse kost. En hier en daar een recept.
Het voorjaarsnummer van Bouillon! is uit. Een rijk gelardeerd nummer met leuke verhalen over onze al dan niet dagelijkse kost. En hier en daar een recept.
Petits Propos Culinaires is weer gearriveerd. Nummer 91. Een waanzinnig internationaal magazine over voedsel. Het verschijnt drie keer per jaar. Voor de liefhebbers in dubbele betekenis.
Angélique Schmeinck heeft met haar nieuwste boek Smaakvrienden een meesterwerk neergelegd. Punt. Voor mij het mooiste en beste boek dat er in jaren in Nederland is verschenen. Voor professionals, gepassioneerde amateurs en flansende moestuiniers. Want groente is de leidraad.
14 september 2010 – Vers van de pers. Een bijzonder kookboek dat de Argentijnse keuken behandelt. Fraai uitgevoerd, informatief en zeer maakbare recepten. Met een voorwoord van de ambassadeur.
Dit jaar is door de VN uitgeroepen tot het jaar van de biodiversiteit. En vandaag presenteerden Wilma en Ad Taks op de Dag van het Levend Erfgoed hun boek met alle Nederlandse huisdierrassen. Dan hebben we het over koeien, paarden, schapen, geiten, etcetera.
Pandora’s Seed heet het in het Engels. In dit boek van de hand van geneticus Spencer Wells, wordt de schuld van vrijwel al het onheil dat ons treft bij het boeren gelegd. Omdat de mens van jagen en verzamelen overschakelde op landbouw en veeteelt.
Zaterdag viel hij in het bus het zomernummer van Bouillon! Met een subtiel in glans gedrukt cijfer 7 op de cover. Het eerste nummer van Bouillon! was Zomer 2003.
TEFAF duurt nog tot en met morgen. De openbaring waren de foto's van Charles Jones. Hij was voor de Tweede Wereldoorlog tuinman van o.a. Kew Gardens en maakte als hobby fraaie groentefoto's. Die in 1981 in een koffer op een markt werden ontdekt en nu, na zijn leven, tussen de € 6.000 en € 12.000 per stuk doen.
Dooi. Mooi de gelegenheid om twee ontzettend leuke kookboeken onder de aandacht te brengen. Ze zijn niet van gisteren, maar toch nog vrij recent verschenen. Ze staan model voor daar waar iedereen nu de mond vol van heeft: het eten met de seizoenen. In 2008 verscheen What to eat now (herfst en winter) en in 2009 What to eat now – More Please! (lente en zomer). Mooie boeken voor een zacht prijsje.
20 september 2009 – Zo. De nieuwe Bouillon! is uit. Het kwartaalblad in boekformaat bevat verhalen over eten en alles wat daaraan is gerelateerd. En een enkel recept. Met reactie van de redactie.
Soms betaal je een klein kapitaal voor een kookboek waarvan je je later afvraagt: waarom heb ik het in vredesnaam gekocht? En soms betaal je nog geen vijf euro voor iets dat leuk en leerzaam is. 'Handboekje om in een toko niet met je mond vol tanden te staan' is de titel van een alleraardigst werk dat de lading volledig dekt.
Op zoek naar het niet meer in de regulier handel verkrijgbare "Kulinarische Geheimnisse aus Rügener Töpfen" stuitten we op Uncommon Vegetables – How to Grow and How to Cook. Een boek uit 1943, waaruit niet alleen blijkt dat Nederland de export van bruine bonen stopzette, maar dat vooral duidelijk maakt waar we vandaag de dag staan in onze acceptatie van groenten.