A Propos Bistro is onmogelijk

2 oktober 2008 – Een week geleden zag ik dit fraaie kookboek liggen. Ik viel ervoor. Het was slechts € 29,90. En dat voor bijna 500 pagina's en 300 recepten. Het boek straalt warmte uit. Nostalgie. De geur van bistro's van de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Maar bij nader inzien…..

Drawn by Nature – Mooi boek

Haast onopvallend en amper in de pers vermeld, heeft KNNV Publishers Drawn after Nature op de markt gebracht. Een boek met 16e eeuwse afbeeldingen van planten. Ze komen uit de Nederlanden, maar lagen meer dan driehonderd jaar verborgen in de Preußische Staatsbibliothek. Tijdens de oorlog is de collectie in delen verspreid.

Ottolenghi The Cookbook

Een Palestijn en een Jood openen in juli 2002 een traiteurszaak in de Londonse wijk Notting Hill. In 2008 hebben ze vier vestigingen en verschijnt hun kookboek. Een opmerkelijk kookboek.

Ons dilemma

Maandag 2 juni publiceert de Volkskrant het artikel Supermarktpastorale. Het gaat over de biologische markt in de Verenigde Staten en hoe die meer en meer lijkt op de “normale” bio-industrie. Micheal Pollan schreef The Omnivore's Dilemma. Waar komt ons eten vandaan en is het nog wel voedsel?

De smaak van Bouillon!

19 maart 2008 – Het voorjaarnummer van het enige Nederlandstalige eetblad zonder recepten is enkele dagen geleden uitgekomen. Altijd leuk en voor elk wat wils. Bouillon! neemt een bijzondere plaats in.

Het Dovemansorendieet

Eind vorig jaar stortte ook Maarten 't Hart zich op de dieetmarkt. “Als Sonja Bakker goed kan verkopen, waarom ik dan niet?” moet hij gedacht hebben. Het is een vermakelijk boek, een betoog, geheel in de stijl van 't Hart. En na lezing weet je eigenlijk wat je al wist.