Over Worst – zelf worst maken

Zelf worst maken is populair aan het worden. Verse worst is een makkie, maar dan is er nog leverworst, diverse soorten gedroogde worst, gerookte worst en zo veel meer. Onlangs verscheen het boek Over Worst. Leuk voor de beginnende doe-het-zelver.

Sabor. Nieuw culinair magazine met smaak

Het ligt net nieuw in het tijdschriftenrek: Sabor. Een prachtig culinair magazine dat de diepte niet schuwt. De uitgebreide artikelen, fraaie fotografie maken het tot een waardevol blad. Voor een ieder die meer in eten is geïnteresseerd dan het openscheuren van een zakje Knorr Mix of Kruidenpasta.

De vierde Seizoenen

15 juli 2011 – Seizoenen nummer vier is verschenen. (Nu al? Terwijl het jaar er slechts vier telt?) In deze editie van het magazine van Velt worden o.a. yacon belicht en suggesties voor de nateelt.

Het allermooiste kookboek

Angélique Schmeinck heeft met haar nieuwste boek Smaakvrienden een meesterwerk neergelegd. Punt. Voor mij het mooiste en beste boek dat er in jaren in Nederland is verschenen. Voor professionals, gepassioneerde amateurs en flansende moestuiniers. Want groente is de leidraad.

Het Zaad van Pandora

Pandora’s Seed heet het in het Engels. In dit boek van de hand van geneticus Spencer Wells, wordt de schuld van vrijwel al het onheil dat ons treft bij het boeren gelegd. Omdat de mens van jagen en verzamelen overschakelde op landbouw en veeteelt.