Schaduwplanten gepresenteerd

Schaduwplanten coverVandaag is tijdens de Internationale Kwekerijdagen op Bingerden het boek Schaduwplanten van Cor van Gelderen c.s. gepresenteerd. Uitgever Koos van Beusekom overhandigde het eerste exemplaar aan de schrijver.

Cor van Gelderen is synoniem voor de biologische Kwekerij Esveld in Boskoop. Cor heeft niet alleen jarenlange ervaring en een onmetelijke kennis van bomen, struiken en heesters – en ongetwijfeld ook vaste planten – hij weet er ook vaak leuk over te vertellen.

De boekrecensie vindt u hier.


 

Schaduwplanten gepresenteerd - Koos spreekt Cor toe

In de zon over schaduwplanten. Op het bordes van de orangerie. Koos van Beusekom (links) spreekt Cor toe. Hij vertelt hoe een in eerste instantie eenvoudig opgezet boek door het toevoegen van de derde dimensie, dikker en dikker werd.


Schaduwplanten gepresenteerd - Overhandiging

Cor van Gelderen was uiteraard vol lof over de ondersteuning van uitgever Forte.
“Na dit boek maak je je schutting hoger, voor nog meer schaduw. Er zijn namelijk zo veel mooie planten,” sprak Cor.

Over de derde dimensie zei hij dat hij de planten naar hoogte in drie lagen (bomen, struiken, kruidachtige gewassen) heeft ingedeeld èn naar licht, droge of natte grond.


Schaduwplanten gepresenteerd  - Proost

In de orangerie had boekhandel Architectura & Natura een uitgebreide collectie boeken uitgestald. In een hoek werd het glas geheven op het heuglijke moment.

“Ik heb het vanuit mijn persoonlijke ervaring met de diverse planten geschreven,” vertelt hij ter verduidelijking. “Je kunt op allerlei planten googlen, maar die persoonlijke kwekerservaring vind je daar niet bij.”


Schaduwplanten gepresenteerd - Hé, Hans Kramer

En Cor kon subiet beginnen met het signeren van boeken. Ah! Een man in korte broek kijkt verstoord om. Dat is Hans Kramer van De Hessenhof. Biologische kwekerij van vaste planten in Ede (Gld). Cor dankt hem in het boek, waarmee is vastgesteld dat Hans zijn kennis over bepaalde planten ook heeft ingebracht.


Wij kennen de heren

Cor van Gelderen heeft geadviseerd bij de plantkeus voor onze Eetbare Siertuin (lees dit – iets naar onder staat een grote foto). Veel bomen en heesters komen van kwekerij Esveld. Van Hans Kramer van de Hessenhof hebben wij veel planten betrokken en steun gehad.

Plaats een reactie