Le Moulin de Razou

Een kleine, fijne B&B (logies met ontbijt) midden in de Morvan

Op nog geen zes uur rijden van Vlaanderen, iets meer dan zeven uur vanuit midden Nederland.

Wij waren eind juli 2017 in de Morvan en logeerden bij Le Moulin de Razou. We hebben genoten en willen dit met u delen, door middel van deze pagina. Warm aanbevolen. (Helaas niet zo geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.)

De molen en het gebouw ligt aan het einde van een weg in het gehuchtje Razou (gemeente Brassy), een huis of vijf bij elkaar. Verscholen, rustig, natuur, relaxed, dromen, ontdekken en genieten. Dat zijn de woorden die op de aparte visitekaartjes staan. Recht uit het hart, recht in het hart van de Morvan.


In het hart van Frankrijk, vind je de Morvan. Een wondermooie, groene en dunbevolkte streek in Bourgondië, waar mensen nog leven op het ritme van de natuur.


Gastvrouw Jackie (Française) en gastheer Miguel (Vlaming) verwelkomen u hartelijk in hun Le Moulin de Razou. Het is een klein onderkomen, met drie kamers en een gezamenlijke ruimte voor de gasten. Wat wil je nog meer? In de Morvan moet je buiten zijn!
En dat is geen probleem, Jackie en Miguel hebben genoeg leuke tips voor u.


Le Moulin de Razou is een oude watermolen uit de vroege 19e eeuw. Het schoepenrad draait dag en nacht, want stilstand betekent verdroging van het hout.


Tussen het gebouw van de (voorheen) molenaarsfamilie en het schoepenrad ligt een tuin, waar het aangenaam toeven is na, bijvoorbeeld, een lange wandeling. Het kabbelende water en het ritme van het rad zijn uitermate rustgevend…. zonnetje erbij… glaasje Bourgondische wijn….


In de Morvan zijn veel wandelingen uitgezet, kleine dorpjes, veel meren en rivieren. Dus moutain biking, zwemmen, surfen, raften en meer is goed mogelijk. En voor de cultuurzoekers zijn er veel kastelen en musea.


Lees hier meer over de Morvan
Reserveer hier uw kamer bij Le Moulin de Razou


 

Plaats een reactie