Meloenijs met geitenkaas en mango

Mango met een bolletje ijs van canteloupmeloen op zachte geitenkaas
Voorbereiding
30 min
Kooktijd
20 min
Totaal
8 uur 50 min
 

En daar hadden we twee overrijpe canteloup-meloenen. IJs maken, zei mrs M. Zo gezegd. Hoewel de meloenen harstikke zoest waren, proefde het verse ijs wat flets. Daar moest iets mee gebeuren.Tadaaa! Daar is Smaakvrienden Fruit. Bij de vrienden stonden o.a. geitenkaas, mango en ook amandel. En zo werd dit dessert geboren. Ook nadat we de gasten vele malen hadden gevraagd, bleven ze volmondig beamen dat dit bijzonder en erg lekker was.

Gang: Dessert
Keuken: MergenMetz
Voor: 8 personen
Auteur: MergenMetz
Ingredienten
  • 2 overrijpe meloenen ontpit, geschild en in blokjes
  • 300 ml room
  • 100 gr suiker
  • 2 rijpe mango's
  • amandelsnippers in droge koekenpan geroosterd
  • ronde zachte geitenkaas om x plakjes te snijden
  • optioneel: decoratie een blaadje munt of verveine
Bereiding
Een dag van tevoren:
  1. Verwarm de room in een steelpan en los de suiker op. Af laten koelen.
  2. Draai de stukken meloen in een keukenmachine of met een staafmixer tot puree.
  3. Meng de afgekoelde room door de meloen.
  4. Maak ijs - wij hebben een Solis ijsmachine - en zet dan het verse ijs nog enige uren, 24 uur, in de vriezer.
De dag van het maal - dit dessert maakt u als de laatste gang zich aandient:
  1. Haal het ijs uit de vriezer
  2. Schil de mango's en snijd ze op een mandoline in dunne plakken
  3. Verdeel de plakken over de borden, houd het midden vrij
  4. Snijd de geitenkaas met een draad in plakken (met een mes, dan blijft de kaas aan het mes zitten en breekt de plak)
  5. Leg een plakje geitenkaas in het midden en drapeer daarop een bolletje meloenijs. Daarop een blaadje verveine of munt of ... en drapeer wat amandelsnippers over de mango.
  6. Serveer

16 augustus 2018
We eten met zijn achten. Het is lekker weer buiten, niet te heet, wel aangenaam. Dus met zijn allen op het terras. Het voorgerecht was koude spinaziesoep, het hoofdgerecht een curry met flespompoen (butternut squash) en dit was het dessert.
Gewaagd experiment, door iedereen lekker bevonden. Dankzij het geweldige boek Smaakvrienden Fruit.

 

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.