Een soort basispompoensoep waar helemaal niets mis mee is. Kan zo worden gegeten of verder opgeleukt met wat andere groenten.
- 800 gr pompoen, in kleine stukjes
- 2 st ui, middelgroot, in grove stukken
- 2 st prei, in ringen
- 2 st tenen knoflook, geperst, kwartier voor verhitting
- 1½ ltr groentebouillon
- 2 st laurierblad
- 2 takjes tijm (of 1 eetl gedroogde tijm)
- olijfolie
- peper uit de molen en zout
-
Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de pompoenblokjes, ui en de uitgeperste teen knoflook een minuut of drie.
-
Doe de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het vijf minuten op laag vuur koken, met het deksel op de pan.
-
Doe de fijngesneden prei, laurierblaadjes en takjes tijm erbij. Laat nog 10 minuten koken.
-
Haal de tijm en laurier er uit en pureer alles met een staafmixer. Op smaak brengen met peper & zout.
20 november 2007
Deze soep is ongetwijfeld vele malen eerder gemaakt. Op de derde dinsdag van de maand komt het SlowFood convivium Arnhem-Wageningen (Rijnzoet) bijeen. Nu is het thema herfst: pompoen, noten, vruchten, wild, enz. Maar we hebben het op 20 november niet gemaakt. Wel de pompoensoep met aardappels en salie, want die komt uit Italië, net als SlowFood :-).
24 december 2020
Morgen komen voor uitgebreide lunch enkele van onze kinderen en kleinkinderen. Mrs. M houdt over het algemeen niet zo van soep – wel kan ze zeuren om erwtensoep – maar dit is wel een risicoloos pompoensoepje voor kleinkindern (en hun ouders) op Eerste Kerstdag. En dan ook maar meteen in het nieuwe receptenformaat omgezet, met foto’s.
Heb gisteren 16 september 2014 een pracht bezoek gebracht en heerlijke pompoensoep mogen proeven