Gebakken schorseneren met champignons

bron: groentenenfruit.nl
800 gr schorseneren; 300 gr champignons; klontje boter; klein blikje tomatenpuree; 2 eetl verse, fijngeknipte of 2 theel gedroogde dragon; wat zout; wat citroensap of azijn

Gebakken schorseneren met champignons.jpg

Daar, linksboven, liggen ze. Naast de aardappelmousselineen een plak gevulde rollade.

Het navolgende kan uren van te voren worden gedaan:

Een dunschiller is heel handig. Om te voorkomen dat schorseneren verkleuren leggen we ze in aangezuurd water (scheut citroensap of azijn). Schorseneren schillen is een makkie, wat men er ook van mag zeggen.
1)   Spoel ze af, zodat het meeste zand is verdwenen.
2)   Vul een ruime bak of de gootsteen met water, doe daar een scheut azijn of citroensap bij.
3)   Vul een pan of bak met water en doe daar ook wat citroensap of azijn bij.
4)   Snijd de schorseneren bovenaan af, zodat het eventuele loof en bladgroeipunt weg is. Leg ze na de kap direct in de bak zuur water.
5)   Schil ze met de dunschiller onder water in de gootsteen (of bak). Geschild? Dan – in dit geval in stukken van 5 cm – overdoen in de bak of pan die u zoëven, bij 3) heeft klaargezet.
Het eindresultaat is een gootsteen met allemaal schil en heel misschien een lichte plak aan de handen, maar als u het goed doet, mwa… Al dat gedoe van vies, plak, handschoenen, keukenmeidenverdriet….

Kook de schorseneren ca. 20 minuten. Maar check regelmatig, want ze kunnen plots papgaar zijn. En een beetje is wel lekker. Afgieten. Uit laten druipen.

Tijdens het koken maakt u de champignons schoon en verdeelt ze in kwarten.

En dit moet zo ongeveer a la minute gebeuren:

Smelt een klont boter in een koekenpan. Bak de champignons even aan, doe de schorseneren, tomatenpuree en dragon erbij en laat nog een minuut of tien zachtjes smoren, opdat alles lekker heet is. Eventueel een beetje water erbij als het te droog wordt en wat zout voor de smaak.

Opdienen.

11 november 2009
Weer eens wat anders met schorseneren. Wel een goede combinatie maar pas op dat de dragon niet gaat overheersen.

OPMERKINGEN
Geen enkele. Puik.

Plaats een reactie