Risotto met schorseneren
Een makkelijke en smakelijke risotto met de echte wintergroente schorseneer. Verrijkt met bijvoorbeeld shiitakes is het niet te versmaden.
Een makkelijke en smakelijke risotto met de echte wintergroente schorseneer. Verrijkt met bijvoorbeeld shiitakes is het niet te versmaden.
Ik heb de stammen met oesterzwammen in het bos staan. Ik heb nog geen zwam gezien – dat had al gekund. Wel andere groeisels. Maar ik verzamel alvast aardige recepten.
Een goddelijk gerecht van gedroogd eekhoorntjesbrood, tonijn, pancetta en zoete tomaten.
Lees meer over de paddestoelen in het bos en het zelf kweken van oesterzwammen en shiitakes.
Tagliatelle met een lobbige tomatensaus met gemende paddenstoelen, sjalotje, peterselie en basilicum. Snel, simpel en verdraaid lekker.
In principe met eekhoorntjesbrood. Fungi porcini, op zijn Italiaans. Maar allerlei andere boleten zijn ook goed (berkenboleet, kastanjeboleet). Erg lekker.
Een pastinaakrecept waar ik zelf wel over te spreken ben. Maar smaken verschillen.
Officieel een bijgerecht van gebakken aardperen en verse paddenstoelen (oesterzwammen, shiitakes, eekhoorntjesbrood, champignons, eikhaas, enzovoorts), wat knoflook en peterselie. Maar ook goed als hoofdmaaltijd.
Een mooi herfstgerecht van aardperen en paddestoelen; ook in 1930 wisten ze al wat lekker is.
Een heerlijke soep, die uit de keuken van Gordon Ramsey zou komen.
Iets voor de waaghalzen onder ons. Het heet pastei; het mag ook puree heten.
Lekkere winterpot van blokjes koolraap, rode linzen en tomaten. Gekookt in bouillon en met wat ui en knoflook plus cayennepeper smaakt het uitstekend.