Paddestoelen
Kastanje-aardpeerpastei
Een groentenmengsel op basis van tamme kastanjes, aardperen, champignons en wortel met een deksel van deeg met wat Worcestersaus erdoor, maken een uitstekende pastei. Al zeggen we het zelf.
Toscaanse soep met eekhoorntjesbrood
Soep met eekhoorntjesbrood of andere boleten. Als maaltijdsoep of vooraf.
Gebakken schorseneren met champignons
Mooi en simpel gerecht met schorseneren, champignons, wat tomatenpuree en dragon. In een uurtje klaar, wat wil je nog meer?
Duxelles van shiitakes
Duxelles zijn gesmoorde, fijngesneden en op smaak gebrachte paddestoelen. Heerlijk in soep of voor sauzen. Of op brood.
Risotto met eekhoorntjesbrood
Vers eekhoorntjesbrood (porcini) of andere vergelijkbare boleten, in een risitto volgens een recept van Carluccio. Met boter en wat peterselie.
Championes al Jerez
Gebakken champignons met rode peper en knoflook. Makkie en bijzonder lekker.
Pompoen-paddestoelen taartjes
Bijzonder gerechtje met eekhoorntjesbrood. Herfst-winter.
Risotto met schorseneren
Een makkelijke en smakelijke risotto met de echte wintergroente schorseneer. Verrijkt met bijvoorbeeld shiitakes is het niet te versmaden.
Oesterzwambroodjes
Ik heb de stammen met oesterzwammen in het bos staan. Ik heb nog geen zwam gezien – dat had al gekund. Wel andere groeisels. Maar ik verzamel alvast aardige recepten.
Spaghetti alla carrettiera
Een goddelijk gerecht van gedroogd eekhoorntjesbrood, tonijn, pancetta en zoete tomaten.