Tsjechische cake voor Pasen en daarna
Velikonoční betekent Pasen. Nádivka moet op iets als taart of cake duiden. Het is een cake van oud brood, ei, (wilde) groenten en kruiden en vlees of paddenstoelen. Mag ook op andere dagen worden gegeten.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Velikonoční betekent Pasen. Nádivka moet op iets als taart of cake duiden. Het is een cake van oud brood, ei, (wilde) groenten en kruiden en vlees of paddenstoelen. Mag ook op andere dagen worden gegeten.
Een bijzonder en lekker gerecht van dikkere pannenkoeken met kool en daarover een gebakken ei met kaas
Verrassend smakelijke quiche die misschien koud de volgende dag nog lekkerrrrrrrderrrr is. De gerookte makreel geeft de extra pep.
Een verrassend smakelijke schotel van gesmoorde venkel en ui met kokosmelk en dunne plakken zoete aardappel.
Een verrukkelijk zacht soepje van witlof/witloof met een beet van fijngesneden lof en peterselie.
Een betrekkelijk eenvoudige maar o zo smakelijke schaal gebakken groenten uit de oven. Afmaken met wat walnoten en feta
Doodsimpel en erg lekker: schijven butternut squash met wat kruiden in de oven, serveren met een dotje sla en een halve bol burrata.
Dun gesneden venkel en venkelzaadjes met wat uitgebakken spek en tomaten maken een smakelijke pastasaus. Kaas erover, klaar.
Uiterst smakelijke saus van pompoen, met salie, tijm en varkensgehakt. Zo kom je ook van het teveel aan pompoensoep af.
In het Italiaans klinkt het nog lekkerder, een uiterst smakelijk groentegerecht van gesmoorde venkel, verse kievitsbonen, wat ui, knoflook en salie. En tomaat!
Bijzonder smakelijk gerecht met om het even welke spinazie, de walnoten en funghi poricini (klinkt veel lekkerder) en een saus met drie kazen.
Traditioneel Italiaanse saus van borlottibonen (of kievitsbonen) met o.a. pancetta en salie. Ontzettend lekker over de pasta, al zeggen we het zelf.