Fabada Asturiana
Een stevige Spaanse boerensoep met Nederlandse kievitsbonen (of Italiaanse fagioli borlotti), boudin noir en chorizo. Zeer smakelijk
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een stevige Spaanse boerensoep met Nederlandse kievitsbonen (of Italiaanse fagioli borlotti), boudin noir en chorizo. Zeer smakelijk
Betrekkelijk eenvoudig te maken gerecht met (verse) kievitsbonen – nee: fagioli borlotti klinkt veel smakelijker. En met wat salie is het helemaal niet te versmaden.
Een pastasaus van voornamelijk bleekselderij maar ook met wat linzen en tomaat. Maakt een uitstekend vegetarisch gerecht.
Lever en courgette zijn een niet voor de hand liggende combinatie. Dit is echter een mooi en niet te ingewikkeld gerecht dat wij met schapenlever maakten.
Zwavelzwam smaakt naar kip en wordt daarom boskip genoemd. Dit is een zeer smakelijke risotto.
Spaghetti met aubergine in dikke tomatensaus met gebakken ricotta en natuurlijk een dot basilicumblad.
Verrekte lekkere vegetarische ballen of schijven in een tomatensaus met spinazie of snijbiet
Noem het een Aziatisch voorgerechtje van geplette komkommersalade met in sesamolie gebakken garnalen erover.
Klassiek gerecht uit Hamburg, maar misschien ook andere streken en landen. Laagjes ui, aardappel en schelvis onder een dikke mosterddeken uit de braadpan.
Een betrekkelijk eenvoudig te bereiden stoof van aubergine en kikkererwten met een lange doorlooptijd. Maar dan heb je ook wat.
Een bijzonder makkelijk en o zo smakelijk vegetarisch roerbakgerecht. Helemaal ideaal voor degene met peultjes en een stammetje oesterzwammen in de tuin.
Smakelijk en snel te maken gerecht met heerlijke oesterzwammen, wat spek, peper en tijm. Kaas erdoor, klaar. Genieten!