Ciambotta Calabrese
Verrukkelijke Zuid-Italiaanse stoof van paprika, aubergine, aardappelen en tomaten die lauwwarm wordt gegeten.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Verrukkelijke Zuid-Italiaanse stoof van paprika, aubergine, aardappelen en tomaten die lauwwarm wordt gegeten.
Uiterst smakelijke en betrekkelijk eenvoudig te maken quiche met aubergine, shiitakes, rode peper en kruiden.
Een eenvoudig en smakelijk wokgerecht van in schijfjes gesneden stengelsla (celtuce), paprika en shiitakes. Met wat sojasaus heel erg Chinees.
In dit zeer simpele gerecht is rucola in de hoofdrol. Met een rode peper, knoflook en ansjovis is het een snel gemaakt gerecht en erg lekker. En ja, met vers geraspte Parmezaan erover.
Als je dan echt veel radijs hebt, is dit een uitstekend gerecht. Pasta met gestoofde radijs (en het blad), wat knof, spekjes en kaas. Lekker!
Pasta met een dikke “moes” van tuinmelde en tomaat met wat spekjes. Een betrekkelijk snelle maaltijd uit de moestuin.
Uitstekende vegetarische quiche met wortel, spinazie (of ander bladgroen) en harissa. Beetje pittig, maar o zo lekker.
Een betrekkelijk simpel recept van spaghetti met zeer fijn gesneden platte peterselie, bestrooid met wat Parmezaanse kaas.
Sodeknetters wat een lekkere variant op de boerenkoolstamp. Een mooie licht zoete notige smaak geeft het zelfs een zomerse schwung.
Vlot te maken pastagerecht met dun gesneden radicchio (roodlof), prei en grote garnalen.
Verdraaid lekkere ovenschotel van bonen met zuurkool. Blokjes yacon voor het frisse erdoorheen.
Zeer smakelijk gerecht van spruitjes met champignons en – in dit geval – kipstuckjes.