Kikkererwten met spinazie en schapengehakt
Geweldig lekkere schotel met schapengehakt, tomatensaus en veel spinazie of snijbiet en een paar handen vol kikkererwten.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Geweldig lekkere schotel met schapengehakt, tomatensaus en veel spinazie of snijbiet en een paar handen vol kikkererwten.
Verrukkelijke zomersalade met peterselie in de hoofdrol. Met geroosterde walnoten, wat feta en citroen
Gort was vroeger de basis voor menig maal. Nu is het rijst of aardappel of pasta. Maar combineer gort eens met aubergine en courgette, wat citroen, munt en kruiden erdoor en het lijkt een heuze Noord-Afrikaanse schotel.
Volkoren noedels en geplette, in dunne reepjes gesneden rauwe courgette in een dressing van tahini en sechuan peper (en veel knoflook)
Een hartige taart met een onderlaag van gehakt van schaaps- of lamsvlees met munt en rozemarijn en erover plakjes courgette.
Verrukkelijke Zuid-Italiaanse stoof van paprika, aubergine, aardappelen en tomaten die lauwwarm wordt gegeten.
Uiterst smakelijke en betrekkelijk eenvoudig te maken quiche met aubergine, shiitakes, rode peper en kruiden.
Een eenvoudig en smakelijk wokgerecht van in schijfjes gesneden stengelsla (celtuce), paprika en shiitakes. Met wat sojasaus heel erg Chinees.
In dit zeer simpele gerecht is rucola in de hoofdrol. Met een rode peper, knoflook en ansjovis is het een snel gemaakt gerecht en erg lekker. En ja, met vers geraspte Parmezaan erover.
Als je dan echt veel radijs hebt, is dit een uitstekend gerecht. Pasta met gestoofde radijs (en het blad), wat knof, spekjes en kaas. Lekker!
Pasta met een dikke “moes” van tuinmelde en tomaat met wat spekjes. Een betrekkelijk snelle maaltijd uit de moestuin.
Uitstekende vegetarische quiche met wortel, spinazie (of ander bladgroen) en harissa. Beetje pittig, maar o zo lekker.