Romig rabarberijs zonder room
Werkelijk verrukkelijk rabarberijs. Romig van smaak en dat terwijl er geen room, geen melk en geen ei aan te pas is gekomen. Heerlijk!
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Werkelijk verrukkelijk rabarberijs. Romig van smaak en dat terwijl er geen room, geen melk en geen ei aan te pas is gekomen. Heerlijk!
Zeer smakelijk gerecht van twee groenten die in mei volop in de moestuin staan. Of verkrijgbaar bij de groentenboer. Asperges onder een dekje van spinazie met een bechamelsuas.
Een taartje met asperges. Dit is een uiterst smakelijke combinatie van deze voorjaarsgroente met de notige rucola (raketsla) en dan ook hazelnoten.
Eens wat anders met rabarber. Een chili met of sin carne y con ruibarbo. Oftewel stukjes rabarber in een bonengerecht. Het smaakt uitstekend. Deze houden we er in.
Simpel en uitermate smakelijk gerecht van pasta met de wat bittere radicchio (roodlof) en worstvlees. Jummie.
Een wortelsoufflé voor alle koks. Want deze hoeft niet omhoog te komen. Kan niet mislukken, makkelijk te maken en smaakt uitstekend
Iets anders dan anders, pasta met radicchio en spekjes èn tadaaa…! Radicchiopesto. Het ziet er grauwpaars uit, maar smaakt uitstekend!
Een grauwpaarse, lekker ietwat bittere radicchio-pesto (roodlof), blanke amandelen en uiteraard Parmezaanse kaas. Hoe lekker wil je het hebben?
Geen zuurkoolstamp, maar in reuzel gebakken koeken van zuurkool met aardappel en spekjes. Hetzelfde, maar dan heel anders opgediend. Leuk en lekker.
Uitstekende winterse ovenschotel van spruitjes, aardappel, padden stoelen en hazelnoten. En wat paprika uit pot. Dat moet kunnen. Toch?
Een winters gerecht van gestoofde aardperen – oftewel: topinamboer, dan wel topinambour – met bacon, tomaten en een glas rode wijn. (Erin, welteverstaan. Maar erbij is ook erg lekker.)
Een ovenschotel met meer dan alleen koolraap. Ook wortelen, pastinaken en aardappelen. Niet veel werk, als je een mandoline gebruikt.