Artisjok met groen plaatpizza
Uistekende pizza met artisjokharten en groen. Spinazie-achtig groen (spinazie, snijbiet, brave hendrik, nieuw-zeelandse spinazie. e.d.) En natuurlijk echte mozzarella.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Uistekende pizza met artisjokharten en groen. Spinazie-achtig groen (spinazie, snijbiet, brave hendrik, nieuw-zeelandse spinazie. e.d.) En natuurlijk echte mozzarella.
Eenvoudige basis tomatensaus met, uiteraard, veel tomaten en ook sjalotten, knoflook, bleekselderij en oregano. Goed in de voorraadkast voor de winter.
Deze courgettewafels zijn eigenlijk courgewafels. Hartige wafels bakken van courges (wat iedereen ‘grote courgettes’ noemt). Verrijkt met allerlei kruiden. Niet moeilijk en ontzettend lekker en gezond.
Heel simpel. Heel lekker. Komkommer in blokjes. Meloen in blokjes. Mengen en koud wegzetten. Verrekte lekker!
Gemakkelijke manier om komkommeroverschot te verwerken. Als stoof in een pastasaus. Smaakt uitstekend, kan met rijst, quinoa of aardappel. Of korte pasta.
Het is even wat werk, een uurtje of zo, maar dan staat er een zeer smakelijke quiche met een vulling van tomaten op tafel. Rijpe tomaten doen het ‘m.
Te grote courgettes? Maak er courgettetorens van, met dikke tomatensaus en mozzarella ertussen. Een twintig minuten in de oven en smullen maar.
Een uitmuntende Napolitaanse saus met verse tomaten, basilicum, peterselie en knoflook. Na drie kwartier inkoken niet te versmaden.
Makreel op gegrilde courgetteplakken en dat met flink wat zuringpesto. Een uitstekend gerecht, zonder pasta, rijst of aardappels.
Pesto van zuring met pistachenoten, knoflook en wat peterselie. En wat meer. Smaakt uitstekend, gaat goed samen met bijvoorbeeld vette gerechten.
Snel te maken gerecht van spitskool, gehakt en rijst. Plus wat kruiden. Was al het snelle eten maar zo lekker.
Een betrekkelijk eenvoudig en zeer smakelijk vegetarisch gerecht met in reepjes gesneden courgette, brokken tomaat, kappertjes en oregano.