Snijbiet met olijven en citroen en vis
Het ziet er moeilijker uit dan het is, dit zeer smakelijke gerecht van snijbiet. En erop een mooi stuk vis dat met een mengsel van koriander en komijn is gekruid.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Het ziet er moeilijker uit dan het is, dit zeer smakelijke gerecht van snijbiet. En erop een mooi stuk vis dat met een mengsel van koriander en komijn is gekruid.
Geen saag paneer, maar palak tempé. Snijbiet of spinazie op zijn Indiaas met blokjes gebakken tempé. En dat blijkt verrekte lekker te zijn!
Betrekkelijk snel te maken pastagerecht met geraspte courgette en venkel. Wat venkelzaadjes en geroosterde amandelsnippers erbij maken het een smakelijk geheel.
Heerlijk venkelgerecht met penne of welke pasta dan ook. Venkel in ringen met sjalotten (of ui) bakken/smoren en mengen met pasta, pijnboompitten en dragon.
Uitstekend smakende ovenschotel met in plakken gesneden koolrabi en rauwe ham en ietwat oudere kaas. Niet moeilijk te maken, wel makkelijk te eten.
Een zeer smakelijke salade met koolrabi met krokant gebakken sjalotringetjes, verse koriander en pinda’s (of pijnboompitten. Zou afkomstig zijn uit Thailand en Vietnam.
Smakelijk en niet te moeilijk recept van verse tuinbonen met rijst, en het geheel nogal Marokkaans gekruid. Eigenlijk meer een pilav.
Makkelijk te maken en uitstekend smakende klassieke rabarbertaart met roerdeeg.
Betrekkelijk snel en makkelijk te maken gerecht met halfwarme koolrabi en gehakt met pijnboompitten. De dille eroverheen maakt het niet te versmaden.
Hortapita zegt het al: horta is van groen(ten) en pita is van brood. Een verrukkelijke groententaart in Griekse stijl met wilde groenten, zoals zevenblad, paardenbloem, weegbree, brandneteltoppen, misschien brave hendrik, wat look-zonder-look. Noem maar op.