Duxelles van shiitakes
Duxelles zijn gesmoorde, fijngesneden en op smaak gebrachte paddestoelen. Heerlijk in soep of voor sauzen. Of op brood.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Duxelles zijn gesmoorde, fijngesneden en op smaak gebrachte paddestoelen. Heerlijk in soep of voor sauzen. Of op brood.
In de oven met rozemarijn geroosterde blokjes pompoen met een pasta en een eenvoudige saus van mosterd en witte wijn.
Wat er Algerijns aan deze sperziebonen-rijstsalade is, weet ik niet. Misschien het gebruik van de komijnzaadjes? Maar wel een lekker en eenvoudig te maken gerecht.
Een stevige klassieke Italiaanse maaltijdsoep waarin de vaste ingredienten borlotti-bonen en pasta zijn. En voor de rest wat voorhanden is.
Een op het oog frisse salade van flinterdun gesneden plakken rauwe biet blijkt toch meer weg te hebben van kauwen op plakken leer. Mooie foto's van die Chioggiabieten. Dat dan weer wel.
Ossobuco is in een rijke saus met tomaten, ui, bleekselderij en wortel gestoofde kalfsschenkel. Wij hebben varkensschenkel gebruikt. Het was goddelijk van smaak.
Een taart met courgette en chocolade. Lekker, maar niet dat je iets van de courgette proeft of terugziet. Bijzonder, dat wel. Zeker een spraakmaker na de hoofdmaaltijd.
Een taart van aardappels met wat brood en basilicum. Erop sperziebonen met stukjes tomaat. Je zou het haast 'aardappel anders' noemen.
Verse maïskorrels in room in de oven. Als voorgerecht of nagerecht? “Het lekkerste recept voor verse maïs, zelfs beter dan maïs zo van de kolf eten,” schrijft Jane Grigson.
Lekkere, ietwat boerse salade van aardappels, sperziebonen, uitgebakken spek en peterselie. Voor als de dagen iets minder zomers zijn.
Deze komkommersoep is koud. Komkommer en yoghurt en dille, maar dan volgens een recept van Gordon Ramsay. En nog lekker ook.