Radijzen-ui salade
Forse salade van radijs, ui, peterselie, knoflook en verse koriander.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Forse salade van radijs, ui, peterselie, knoflook en verse koriander.
Relish of confit van radijs met sinaasappel en citroen. Roze van kleur, zoet en scherp van smaak. Voor bij de vis, lamsvlees, brood of een stukje kaas.
Radijzensalade uit de Oekraïene. Met lente-ui of bosui, dille, cayennepeper en paprikapoeder.
Gekneusde radijzen in een dressing van sojasaus, sesamolie, knoflook en azijn. Oosters. Als salade bij de maaltijd of als hapje vooraf.
Radijsjes als borrelhapje of gewoon vooraf, gemarineerd met wat sojasaus.
Rijst met zwarte bonen, kaneel en sinaasappel. Dat zijn de belangrijkste ingredienten van dit Spaanse gerecht. De zwarte bonen zijn de Moren. De witte rijst de Christenen. De vraag is: welke heeft meer smaak?
Makreelfilets uit de oven, bestrooid met knoflook, peterselie en gerookt paprikapoeder. Simpel en lekker Spaans.
Een goddelijk dessert met een mousse van bitterkoekjes en een koude soep van aarbei en rabarber.
Wat te doen met brandnetels in de tuin. Het is een waardplant voor veel vlinders; ze prikken; ze woekeren. Je kunt er ook lekkere soep van koken.
Gefrituurde en gekookte pasta, gemengd met kikkererwten en gefruite ui en bleekselderij. Bijzonder en lekker. Heel Italiaans.
Een perfecte hap of voorgerechtje. Ei gevuld met mengsel van ansjovis, kappertjes, peterselie, knoflook en wat mosterd.
Grumbiersupp. Een authentiek recept van de Hunsrück. Voedzaam, boers, lekker. Met o.a. ui, wortel en knoflook.