Koolrabibeignets

bron: geen idee
2 – 3 koolrabi's, afh. van omvang, ca. 500 gram; 3 eetl olijfolie; arachideolie om te frituren; peper & zout; 1 eetl citroensap;

Beslag: 125 gr zelfrijzend bakmeel (100 gr zelfrijzend bakmeel = 93 gr bloem + 7 gr bakpoeder); beetje zout; 1½ dl melk; 1 ei

Koolrabibeignets.jpgSchil de koolrabi's: van boven dun en naar onderen dikker, want die dingen kunnen houtig zijn. Snijd ze in plakken van plm. 1 cm dik en kook ze in een minuut of tien gaar. Liever iets te kort, dan iets te lang, want de gekookte plakken hebben de neiging te breken.

Uit laten lekken en evt. droogdeppen. Maak een marinade van de olijfolie, citroensap peper & zout. Giet deze over de koolrabiplakken en wentel ze erin.

Maak het beslag. Verhit de frituurolie (180o C, evt even testen met een druppel beslag of het op temperatuur is). Wentel de gemarineerde koolrabiplakken door het beslag, even laten uitlekken en voorzichtig in de olie laten glijden. Bak ze kort, ze bruinen snel. Neem ze met een schuimspaan eruit en laat uitlekken.

13 juli 2009

Koolrabibeignets met sla.jpgKoolrabi's genoeg. Eieren genoeg. Hé, dat is verrassend. Eigenlijk geen fluit aan om te maken. Zoals bij veel goede ideeën: iemand moet een associatie met appels hebben gehad. Wij hebben het met een bord sla gegeten. Met tomaat en mozzarella. Een uitstekend en simpel zomers maal.


OPMERKINGEN
1)   De marinade mag best wel hoog in de smaak zijn, dus kruidig. Probeer eens wat rode peper of een likje sambal erdoor.
2)   Kan ook geserveerd worden met wat geraspte kaas erover.
3)   Kan met eens stevige boterham, maar ook met varkensvlees goed samengaan

Plaats een reactie