Tomatillo’s inmaken
Hoe bewaar je tomatillo's? Inmaken (wecken) is een methode. Lees hier onze eerste ervaring.
Hoe bewaar je tomatillo's? Inmaken (wecken) is een methode. Lees hier onze eerste ervaring.
Citroenen, zout, peper en laurier. Drie weken laten staan. Klaar.
Een spannende chutney van rabarber, ui en grove mosterd. Past bij heel veel gerechten. Een eerder potje van Heerlijkheid Mariënwaerdt was zo op. Nu dus zelf gemaakt.
Inmaken van mierikswortel in potjes geschiedt zonder verhitting. Een keukenmachine is handig en vooral: goed ventileren!
Courgettes in zoetzuur met wat ui en kruiden. Verrassend lekker en het is eens wat anders dan de overproductie uit de moestuin omzetten in soep.
Op 24 juni walnoten inmaken in een suikerstroop, met vanille, rozemarijn, peper en tijm. En dat om in december in dunne plakjes te kunnen nuttigen.
Relish of confit van radijs met sinaasappel en citroen. Roze van kleur, zoet en scherp van smaak. Voor bij de vis, lamsvlees, brood of een stukje kaas.
Zelf zuurkool maken? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Het hoeft niet eens met een vat, kan ook in een kunststof ton. Maar ja, als je een pakje zuurkool voor iets meer dan een euro in de winkel koopt, waarom zou je zelf al die moeite doen? Als je het zelf doet, weet je wat erin gaat, je kan je eigen smaak maken en het is uiteindelijk ietsje goedkoper.
Rucola, geroosterde pistachenootjes en wat pijnboompitten. Plus oude kaas.
Rucola (raket of raketsla), walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas zijn de hoofdingrediënten voor deze pesto. Een goede manier om het teveel aan rucola weg te werken.
Azijn maken is makkelijk. Maar het moet wel in de zomer gebeuren, want dan is het voldoende warm. Bewaar uw resten wijn en maak uw eigen azijn.
Jam, of beter: confituur, van witlof. Met bessengelei. Een bijzonder recept.