Zserbó – taart
Een Hongaarse taart van een Zwisterse chef. In laagjes. Met abrikozenjam, gemalen walnoten en eroverheen een laag puike chocolade. Heerlijk! En dagenlang houdbaar.
Een Hongaarse taart van een Zwisterse chef. In laagjes. Met abrikozenjam, gemalen walnoten en eroverheen een laag puike chocolade. Heerlijk! En dagenlang houdbaar.
Uitmuntend smakende cake van pompoen met kleine stukjes hele pure chocolade er in. Herfstsmaken!
Smakelijke vegetarische stoofschotel van kikkerewten, bataat (zoete aardappel), wortelen en bladgroen. Marokkaans gekruid met ras el hanout.
Bijzonder smakelijke ovenschotel van aubergine met tomatensaus en twee kazen: echte mozzarella di bufala en Parmezaanse kaas.
Eenvoudige basis tomatensaus met, uiteraard, veel tomaten en ook sjalotten, knoflook, bleekselderij en oregano. Goed in de voorraadkast voor de winter.
Deze courgettewafels zijn eigenlijk courgewafels. Hartige wafels bakken van courges (wat iedereen ‘grote courgettes’ noemt). Verrijkt met allerlei kruiden. Niet moeilijk en ontzettend lekker en gezond.
Heel simpel. Heel lekker. Komkommer in blokjes. Meloen in blokjes. Mengen en koud wegzetten. Verrekte lekker!
Het is even wat werk, een uurtje of zo, maar dan staat er een zeer smakelijke quiche met een vulling van tomaten op tafel. Rijpe tomaten doen het ‘m.
Te grote courgettes? Maak er courgettetorens van, met dikke tomatensaus en mozzarella ertussen. Een twintig minuten in de oven en smullen maar.
Een uitmuntende Napolitaanse saus met verse tomaten, basilicum, peterselie en knoflook. Na drie kwartier inkoken niet te versmaden.
Pesto van zuring met pistachenoten, knoflook en wat peterselie. En wat meer. Smaakt uitstekend, gaat goed samen met bijvoorbeeld vette gerechten.
Een betrekkelijk eenvoudig en zeer smakelijk vegetarisch gerecht met in reepjes gesneden courgette, brokken tomaat, kappertjes en oregano.