Veldsla met yacon
Simpele, bijna klassieke maar door de yacon ontzettend nieuwe salade. Snel gemaakt en smaakvol. Hoe lekker kan de winter zijn!
Simpele, bijna klassieke maar door de yacon ontzettend nieuwe salade. Snel gemaakt en smaakvol. Hoe lekker kan de winter zijn!
Een op het eerste gezicht ietwat bizarre ovenschotel. Een lasagne zonder plakken pasta, maar met plakken prei en gevuld met knolselderij en pompoen. Maar o zo lekker!
Verrukkelijke confituur met frisse sinaasappelsmaak. Maar de toevoeging van yacon houdt het suikergehalte laag. Dubbel gezond.
Pasta anders. Een dikke saus van smaakvolle flespompoen (butternut squash klinkt lekkerder) met kaas en peterselie. Eenvoudig te maken, maar het kost wel ruim een uur.
Een Hongaarse taart van een Zwisterse chef. In laagjes. Met abrikozenjam, gemalen walnoten en eroverheen een laag puike chocolade. Heerlijk! En dagenlang houdbaar.
Uitmuntend smakende cake van pompoen met kleine stukjes hele pure chocolade er in. Herfstsmaken!
Smakelijke vegetarische stoofschotel van kikkerewten, bataat (zoete aardappel), wortelen en bladgroen. Marokkaans gekruid met ras el hanout.
Bijzonder smakelijke ovenschotel van aubergine met tomatensaus en twee kazen: echte mozzarella di bufala en Parmezaanse kaas.
Eenvoudige basis tomatensaus met, uiteraard, veel tomaten en ook sjalotten, knoflook, bleekselderij en oregano. Goed in de voorraadkast voor de winter.
Deze courgettewafels zijn eigenlijk courgewafels. Hartige wafels bakken van courges (wat iedereen ‘grote courgettes’ noemt). Verrijkt met allerlei kruiden. Niet moeilijk en ontzettend lekker en gezond.
Heel simpel. Heel lekker. Komkommer in blokjes. Meloen in blokjes. Mengen en koud wegzetten. Verrekte lekker!
Het is even wat werk, een uurtje of zo, maar dan staat er een zeer smakelijke quiche met een vulling van tomaten op tafel. Rijpe tomaten doen het ‘m.