Penne met courgettes en pistaches
Redelijk vlot te maken gerecht van penne met saus van gebakken courgettes, pistaches, peterselie en wat geraspte Parmezaan.
Redelijk vlot te maken gerecht van penne met saus van gebakken courgettes, pistaches, peterselie en wat geraspte Parmezaan.
Gezonde en voedzame zomerse vegetarische salade van kikkererwten, komkommer, tomaat en olijven.
Courgettes in zoetzuur met wat ui en kruiden. Verrassend lekker en het is eens wat anders dan de overproductie uit de moestuin omzetten in soep.
Koolrabi’s in plakken, door beslag halen en frituren. Zo simpel. Waarom alleen met appel als koolrabi er ook is? En subtiel zoet van smaak?
Fijn geraspte koolrabi met ui, majoraan (marjolein, oregano) en basilicum. Voor niet-vegetariërs: een bijgerecht voor gebraden wild of rundvlees.
Frisse salade van koolrabi en augurk. Daar is helemaal niets mis mee op een warme zomeravond.
Juni, maar ook juli geeft o.a. koolrabi’s en worteltjes (peentjes). Dit is een smakelijke combinatie met hazelnoten, citroen en peterselie. Te eten als lauwwarme salade.
Makkelijk te maken brood met baking soda oftwel natriumbicarbonaat oftewel dubbelkoolzure soda. Dat is geen gist en geen bakpoeder. Kijk bij een toko. En voor wie een pasje heeft: Hanos verkoopt het ook.
Likeur van zwarte bessen voor degenen die een struik kunnen leeghalen, want er gaat wat blad bij. En 95% alcohol. Misschien moeten we het onze eigen crème de cassis noemen.
Op 24 juni walnoten inmaken in een suikerstroop, met vanille, rozemarijn, peper en tijm. En dat om in december in dunne plakjes te kunnen nuttigen.
Peultjes in een saus van tomaat, basilicum en peterselie is Italiaans, dus lekker. Maar eigenlijk niet zo bijzonder.
Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.