Griesmeel-yoghurtcake
Een verrukkelijke Marokkaanse cake met yoghurt en honing en oranjebloesemwater. En dat bestrooid met gemalen kokos. Eenvoudig te maken.
Een verrukkelijke Marokkaanse cake met yoghurt en honing en oranjebloesemwater. En dat bestrooid met gemalen kokos. Eenvoudig te maken.
Een grauwpaarse, lekker ietwat bittere radicchio-pesto (roodlof), blanke amandelen en uiteraard Parmezaanse kaas. Hoe lekker wil je het hebben?
Uitstekende winterse ovenschotel van spruitjes, aardappel, padden stoelen en hazelnoten. En wat paprika uit pot. Dat moet kunnen. Toch?
Een ovenschotel met meer dan alleen koolraap. Ook wortelen, pastinaken en aardappelen. Niet veel werk, als je een mandoline gebruikt.
Uitmuntende en simpel te maken salade van plakjes yacon, Japanse sojasaus en sesamolie en -zaad. Wel minstens een dag van tevoren maken,
Simpele, bijna klassieke maar door de yacon ontzettend nieuwe salade. Snel gemaakt en smaakvol. Hoe lekker kan de winter zijn!
Een op het eerste gezicht ietwat bizarre ovenschotel. Een lasagne zonder plakken pasta, maar met plakken prei en gevuld met knolselderij en pompoen. Maar o zo lekker!
Pasta anders. Een dikke saus van smaakvolle flespompoen (butternut squash klinkt lekkerder) met kaas en peterselie. Eenvoudig te maken, maar het kost wel ruim een uur.
Uitmuntend smakende cake van pompoen met kleine stukjes hele pure chocolade er in. Herfstsmaken!
Smakelijke vegetarische stoofschotel van kikkerewten, bataat (zoete aardappel), wortelen en bladgroen. Marokkaans gekruid met ras el hanout.
Bijzonder smakelijke ovenschotel van aubergine met tomatensaus en twee kazen: echte mozzarella di bufala en Parmezaanse kaas.
Deze courgettewafels zijn eigenlijk courgewafels. Hartige wafels bakken van courges (wat iedereen ‘grote courgettes’ noemt). Verrijkt met allerlei kruiden. Niet moeilijk en ontzettend lekker en gezond.