Aardappel-rabarber ovenschaal
Deze aardappel-rabarber ovenschaal is een verdraaid lekkere schotel/bakplaat met nieuwe aardappels en rabarber, feta en bestrooid met bruine havermout en stukjes amandel.
Deze aardappel-rabarber ovenschaal is een verdraaid lekkere schotel/bakplaat met nieuwe aardappels en rabarber, feta en bestrooid met bruine havermout en stukjes amandel.
Een oud-Hollands dessert dat smaakt naar wentelteefjes, volgens Bram.
Kleine zoete hap. Een deeg van kokos met saffraan en suiker. Daarop noten. Lekker en ontzettend machtig, dus maak er niet te veel van.
Een puddinkje (bavarois) van amandel met schijfjes koude meloen. Een makkelijk te maken en lekker fris dessert.
Zoete maar bijzondere taart van vermalen amandelen en pistachenoten. Met wat sinaasappel en kardemom. Lekker met een dessertwijn.
U hoeft niet op bedevaart, echt, u kunt deze geweldige taart uit Santiago de Compostela ook makkelijk zelf maken. Mits u voldoende amandelen of amandelsnippers in huis hebt. En zes eieren, roomboter, suiker en bloem. En veel poedersuiker. Maar de test bewees: ook lekker zonder poedersuiker.
Volgens mij is dit een vergeten visgerecht. Een oubollig imago, waarschijnlijk. Maar het was gewoon zmikkelen & zmullen.
Een heerlijke en snel te bereiden vegetarische schotel van spitskool, noten, rozijnen appel (of yacon) en kruiden (o.a. munt)(. Als hoofdgerecht of bijgerecht.
Een wel zeer eenvoudig te maken en smakelijke salade. Als zomers bijgerecht niet te versmaden.