Pollo con mole / Kip met mole
Deze mole is een rijke, complexe Mexicaanse saus met chocola, chili pepers en meer ingrediënten.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Deze mole is een rijke, complexe Mexicaanse saus met chocola, chili pepers en meer ingrediënten.
Een bijzonder smakelijke taart met een fikse hoeveelheid palmkool en wat kikkererwten. Het deeg is ook met kikkererwtenmeel gemaakt. Licht gekruid. Jummie.
In 1685 verscheen het Tractaat van het excellenste kruyd thee van Cornelis Bontekoe. En in de derde druk zijn ook verhandelingen en recepten met koffie (coffi) en chocolade (chocolate) opgenomen. Deze chocoladedrank is een bewerking van Manon Henzen, van EetVerleden.
Betrekkelijk snel te maken en vrij unieke smaakcombinatie van courgette, shiitake, feta en basilicum. Heerlijk
Met gember, kokosmelk, rode curry en citroengras krijgt deze soep een heerlijk Aziatisch accent.
Vooral koud een lekkere, frisse, hartige quiche voor een warme zomeravond. Met spekjes, maar zonder kan ook.
Geweldig lekkere schotel met schapengehakt, tomatensaus en veel spinazie of snijbiet en een paar handen vol kikkererwten.
Verrukkelijke zomersalade met peterselie in de hoofdrol. Met geroosterde walnoten, wat feta en citroen
Gort was vroeger de basis voor menig maal. Nu is het rijst of aardappel of pasta. Maar combineer gort eens met aubergine en courgette, wat citroen, munt en kruiden erdoor en het lijkt een heuze Noord-Afrikaanse schotel.
Volkoren noedels en geplette, in dunne reepjes gesneden rauwe courgette in een dressing van tahini en sechuan peper (en veel knoflook)
Een hartige taart met een onderlaag van gehakt van schaaps- of lamsvlees met munt en rozemarijn en erover plakjes courgette.
Verrukkelijke Zuid-Italiaanse stoof van paprika, aubergine, aardappelen en tomaten die lauwwarm wordt gegeten.