Vissersschotel
Verrukkelijke ovenschotel met schelvis, schelpen en garnalen in een saus met cider en mosterd en daarover een aardappelpuree.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Verrukkelijke ovenschotel met schelvis, schelpen en garnalen in een saus met cider en mosterd en daarover een aardappelpuree.
Vlot te maken pastagerecht met dun gesneden radicchio (roodlof), prei en grote garnalen.
Verdraaid lekkere ovenschotel van bonen met zuurkool. Blokjes yacon voor het frisse erdoorheen.
Zeer smakelijk gerecht van spruitjes met champignons en – in dit geval – kipstuckjes.
Een makkelijk recept met variatiemogelijkheden: blokjes biet, blokjes yacon, wat augurk vormen de basis van een heerlijke salade.
Fraaie en ook bijzonder smakelijke "taartjes" van knolselderij met wat brood, snuf kaneel en een pietsje brie.
Remoulade hoort bij vis, maar kan ook goed bij een plak fricandeau. In elk geval een smakelijke saus met kappertjes, ui, augurk, peterselie, dragon
Kingfish is een nieuwe vis, mooie structuur, smakelijk vlees, en wij bereidden het in de oven met een laag paprika.
Fraaie bereiding van zoete aardappel in een Noord-Afrikaanse tomatensaus met verse koriander erover.
Spruitjes op Indiase wijze in een kruidige tomatensaus met o.a. gember en groene pepers.
Bricks zijn iets Arabisch of Noord-Afrikaans. Dit zijn verrukkelijke Nederlandse bricks, gevuld met zuurkool en pastinaak. Winter-bricks.
De meeste mensen kopen glutenvrij brood in de supermarkt. Maar zelf maken kan ook. Met een starter op basis van rijstbloem en het deeg met boekweitmeel.