Pastasaus van zoete aardappel
Smaakvolle saus van voornamelijk zoete aardappel. Een tikkeltje citroensap en een vleug gerookt paprikapoeder maken het af.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Smaakvolle saus van voornamelijk zoete aardappel. Een tikkeltje citroensap en een vleug gerookt paprikapoeder maken het af.
Aparte maar smaakvolle maaltijdsalade voor de herfst. Van biet en boekweit. En een beetje prei. De gerookte makreel maakt het af.
De sponszwam goed schoonmaken en in kleine stukjes verdelen. Met wat knoflook, nootmuskaat en een scheutje room wordt het een verrukkelijke saus.
Een ovenschotel met stokvis, paprika, aardappel en olijven, bestrooid met wat peterselie. Heel erg Portugees.
Dit is een gerecht dat veel beter smaakt dan het ruikt. Bottarga is geperst en gedroogd kuit, van harder en mindere kwaliteit van tonijn. Het wordt wel in Nederland geproduceerd, maar het is echt Italiaans. Een snel en makkelijk recept, als je bottarga hebt.
Zeer eenvoudig te maken smakelijk ovenschoteltje van courgette met een ei in het midden en afgedekt met een plak mozzarella.
Een recept dat helemaal bij begin augustus hoort, als er verse sperziebonen in overvloed zijn en rijpe perziken aan de bomen, Zeer eenvoudig en smakelijk gerecht.
Werkelijk goede en lekkere falafel blijkt dus niet moeilijk te maken. Het enige dat je moet hebben is kikkererwten en geduld (en wat kruiden).
30 juli 2019Vorige week weer deze geweldige bessen geoogst. De vogels weten wanneer ze rijp zijn, dus in de Eetbare … Lees meer
Verrukkelijk ijs van kruisbessen op basis van mascarpone en vanille. Op een verkuimelde volkorenkoek en een beetje bessensiroop erover is het niet te versmaden.
Een pittig frisse saus die bij veel zomerse gerechten past. En/of bij falafel.
Verrukkelijke marmelade, compote of jam, geef er maar een naam aan. Maar het zijn kruisbessen met steranijs. Hmmm