Knolselderijtaartjes
Fraaie en ook bijzonder smakelijke "taartjes" van knolselderij met wat brood, snuf kaneel en een pietsje brie.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Fraaie en ook bijzonder smakelijke "taartjes" van knolselderij met wat brood, snuf kaneel en een pietsje brie.
Remoulade hoort bij vis, maar kan ook goed bij een plak fricandeau. In elk geval een smakelijke saus met kappertjes, ui, augurk, peterselie, dragon
Kingfish is een nieuwe vis, mooie structuur, smakelijk vlees, en wij bereidden het in de oven met een laag paprika.
Fraaie bereiding van zoete aardappel in een Noord-Afrikaanse tomatensaus met verse koriander erover.
Spruitjes op Indiase wijze in een kruidige tomatensaus met o.a. gember en groene pepers.
Bricks zijn iets Arabisch of Noord-Afrikaans. Dit zijn verrukkelijke Nederlandse bricks, gevuld met zuurkool en pastinaak. Winter-bricks.
De meeste mensen kopen glutenvrij brood in de supermarkt. Maar zelf maken kan ook. Met een starter op basis van rijstbloem en het deeg met boekweitmeel.
Reepjes koolraap met gember, garnalen, ketjap en wat sambal of rode peper en noedels. Wat limoensap en sesamzaad erover en het is genieten!
Een cake, misschien meer een brownie, met rode bieten en pure chocolade. Mooi compact en zeer smakelijk mogen we wel zeggen
Zwarte pronkbonen gestoofd met rum en kruiden en blokjes ananas op een bedje van zoete aardappel. Mooi, gezond en vegetarisch.
Kleine reepjes koolraap, gesmoord en gebakken met wat spekjes en een saus van ei en Parmezaanse kaas. Dat is erg lekker.
Eigenlijk ontzettend lekkere salsa van bleekselderij met basilicum, peterselie, wat citroen en natuurlijk kappertjes.