Voorjaars- of herfstsalade
Salade met wasachtige aardappels, wortels, pastinaak, slajotten en wilde rijst. Lijkt wel wat op geroosterde wortelgroenten, maar door de wilde rijst heel apart van smaak en textuur.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Salade met wasachtige aardappels, wortels, pastinaak, slajotten en wilde rijst. Lijkt wel wat op geroosterde wortelgroenten, maar door de wilde rijst heel apart van smaak en textuur.
Een verrassend lekkere soep van Puy-lizen en tomaten, met een klodder saffraanyoghurt. Ook nog mooi om te zien.
Eenvoudig doch apart gerechtje van ei met zuring. Verrassend en lekker. Cocottes zijn aardewerk bakjes. Ovenbestendig.
Ja, ja, een Oud-Hollandsch maal.
Inmaken van mierikswortel in potjes geschiedt zonder verhitting. Een keukenmachine is handig en vooral: goed ventileren!
Dit is een basisrecept. Er zijn talloze variaties mogelijk: met Parmezaanse kaas, met gorgonzola, met kruiden als tijm, rozemarijn, enz.
Limoncello is eenvoudig zelf te maken, en al helemaal als je uit Italië of Spanje literflessem 95% alcohol meeneemt uit de supermarkt.
Gebakken appel met gedroogde tonijn. Heerlijke spaanse tapa.
Een prachtige combinatie van stukken gekookte schorseneren in een saus van gemalen hazelnoten. Erg lekker en het ziet er ook nog eens bijzonder uit.
Zoetzuur is niet alleen Chinees. Ook Italiaans: varkenshals of procureur langzaam gegaard in een zoetzure saus van rode wijnazijn, witte wijn en suiker.