Zuurkoolsoep
Soep van zuurkool als voorafje of amuse. Met groentenbouillon en witte wijn. Verrassend en erg lekker.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Soep van zuurkool als voorafje of amuse. Met groentenbouillon en witte wijn. Verrassend en erg lekker.
Klassiek gerecht dat niet mag ontbreken. Rode kool, appel en aardappelen en de nodige kruiderij maken een heerlijke winterse pot.
Cake met 50-50 bloem en polenta en ricotta, verrijkt met dadels en pecannoten. Heel apart. Van Delia Smith.
Zelf frites bakken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder. Aardappels en frituurolie. Dat is alles.
Een makkelijk en klassiek dessert: in grote lijnen appels en rozijnen onder een laag kruimeldeeg. Ja, klassiek mag nog steeds lekker zijn.
Heerlijke salade van radicchio met in dunne linten gesneden wortel , bleekselderij en aardpeer. Daarover een gave dressing van rozemarijn in melk ingekookt en gepureerde ansjosvisjes.
Klassieker. Makkelijk, snel en lekker: in suikerwater met wat citroen gepocheerde peren met chocoladesaus.
Maak eens erwtensoep met gele spliterwten en bleke ingrediënten (knolselderij, aardappel, witte wortel, ui, prei). Vegetarisch, bijzonder smakelijke en hartstikke gezond.
Droge kruiden fijnmalen is soms een uitdaging. Niet met de C-Mill van Bodum. Een hedendaagse koffiemolen die ook voor kruiden uitstekend zijn werk doet.
Een soort pizza met ui en venkel. In kleine stukjes gesneden is het een lekker hapje.
Een bijzondere taart van grof zeezout met pure chocolade en pecannoten.