Pêche Melba
Twee halve perziken op een bol van de beste vanilleroomijs, met een frambozensaus en wat amandelsnippers. Een klassieker.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Twee halve perziken op een bol van de beste vanilleroomijs, met een frambozensaus en wat amandelsnippers. Een klassieker.
Zelf visbouillon of visfond maken is niet moeilijk. U weet wat er in gaat en als u het als ijsblokjes invriest, is het later gemakkelijk gedoseerd te gebruiken bij de bereiding van gerechten. En loont het? Niet in vergelijk met blokjes, wel als u potten fond zou kopen.
Dessert van in kleine blokjes gesneden meloen in een gelei met o.a. citroensap en agaragar. Snel, makkelijk en bovendien nog lekker ook.
Deze komkommersoep is koud. Komkommer en yoghurt en dille, maar dan volgens een recept van Gordon Ramsay. En nog lekker ook.
Redelijk vlot te maken gerecht van penne met saus van gebakken courgettes, pistaches, peterselie en wat geraspte Parmezaan.
Hoe leuk is dat? Een tarte tatin van aardappels en courgettes met verse kruiden. Dat is eens een andere courgettetaart.
Balltjes van lamsgehakt gevuld met pijnboompitten in een tomatensaus. Eenvoudig en zeer smakelijk. Libanees.
Gezonde en voedzame zomerse vegetarische salade van kikkererwten, komkommer, tomaat en olijven.
Deze koude salade van gestoofde spinazie met olijven en gekonfijte citroen is ook heel goed met snijbiet te maken. Juist in de zomer!
Gestoofde spinazie of snijbiet met olijven en gekonfijte citroen als een heerlijk koud bijgerecht.
Een mengsel van snijbiet, rozijnen en fèta of geitenkaas verpakt in krokant filodeeg. Iets heel anders en bijzonder.
Aubergine pilaf is blokjes aubergine, rijst, wat tomaten, rozijnen en wat pijnboompitten. Een Turks gerecht uit het boek Arabesque van Claudia Roden. Heerlijk lauw, nog lekkerder koud.